Fevzi Demirkol'un talimatlarıyla Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ilk günden itibaren başlatılan eğitim çalışmaları, hız kesmeden artarak sürdürülüyor. Özellikle kadın ve gençlere yönelik eğitim faaliyetlerinin yürütüldüğü Haliliye Belediyesinde, kadınların istihdamına yönelik de hizmete sunulan dört kadın destek ve aile eğitim merkezinde çeşitli kurslar veriliyor.
Başkan Fevzi Demirkol, bu kapsamda faaliyet gösteren Ertuğrul Gazi Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezini ziyaret etti. Buradaki kurslarda eğitim alan kursiyerler ve eğitmenlerle görüşen Başkan Demirkol, merkezdeki faaliyetlerle ilgili de birim sorumlularından bilgi aldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da geçtiğimiz günlerde başlatılan okuma yazma seferberliğini kurulduğu günden itibaren başlatan Haliliye Belediyesinin açtığı okuma yazma kurslarından eğitim alan bir kursiyer, Fevzi Demirkol'a yakaladığı başarıyla ilgili bilgi verdi. 'Haliliye Belediyesinin açtığı kursta eğitim alıp, okuma yazma eğitimimi tamamladım. Bununla birlikte ortaokulu dışarıdan okumaya başladım ve ehliyet sınavını kazanarak ehliyet aldım' diyen kursiyer, Fevzi Demirkol'a yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ettiğini söyledi. Okuma yazma öğrenerek, otobüse rahat bindiklerini, telefonlarına gelen mesajları rahatlıkça anladıklarını vurgulayan diğer kursiyerler de, okuma yazma bilmeyen herkesi kurslara davet etti.
17.dönem kursiyerlerine sertifikaları verildi
Fevzi Demirkol, kursiyerlerle görüşten sonra okuma yazma kursunun 17'nci dönemini başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikalarını taktim etti. Kadınlara eğitim hayatlarını devam ettirmeleri tavsiyesinde bulunan Demirkol, yaptığı açıklamada şunları kaydetti,'Haliliye Belediyesi olarak kadınların sosyal hayata katılımını sağlamak ve ayrıca hayatlarını kolaylaştırmak, aile bütçelerine katkı sağlamaları amacıyla kadın destek merkezlerimizde faaliyettedir. Aynı şekilde gençlerimizin geleceğiyle ilgili hayallerini gerçekleştirmesi için gençlik merkezlerimizde hizmettedir. Okuma yazma, Kur'an-ı Kerim okuma, ayrıca işaret dili, diksiyon ve Osmanlıca kurslarımız hem kadın destek merkezlerimizde hem de gençlik merkezlerimizde devam etmektedir. Kadınlarımızın okuma yazma öğrenmesi, Kur'an-ı Kerim'i okuyabilmesi ve engelli çocuğu olan, engellilerle iletişim kurmak isteyenler için de işaret dili eğitimlerimiz devam etmektedir. Kadın destek merkezlerimizde okuma yazma kursu verdiğimiz, eğitimlerini tamamlamış olan kadınlarımıza sertifikalarını taktim ettik. Bu kurslarımız, eğitim çalışmalarımız göreve başladığımız günden bu tarafa devam etmektedir. Bu etkinliklerimize, kurslarımıza halkımızın ilgisi büyüktür. Ayrıca ihtiyaç duyan vatandaşlarımızın da katılmasını istiyoruz. '
Başkan Demirkol, açıklamalarının ardından merkezden ayrıldı.

Okuma yazma öğrenen kadınlar sertifikalarını aldı