Kastamonu Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı mobese kamerasına yansıyan trafik kazaları, kırmızı ışık ihlali, dikkatsizlik ve yayaların karşıya geçişlerindeki aceleciliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Kastamonu'da geçtiğimiz yıl Aralık ayında yaşanan kazalarda mobese kamerasına yansıyan ilk kaza Santrpark Kavşağında yaşanıyor. Kavşakta 21 Aralık günü meydana gelen kazada kırmızı ışık ihlali sonucu iki otomobil kafa kafaya çarpışıyor. Kaza sonrasında otomobil sürücüleri yaralanırken, araçlarda da büyük oranda maddi hasar oluştuğu görülüyor.
İkinci kaza ise Kastamonu Valiliği Konağı önünde yaşanıyor. Hızlı olan otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak kaldırımdaki elektrik direğine çarpıyor ve direği yerinden koparıyor. Yaşanan kazada sürücü yaralanırken, mahalleye bir süre elektrik akımı verilemiyor.
Üçüncü kazada Kastamonu Şehirlerarası Otobüs Terminali önünde yaşanıyor. Kaldırımda bekleyen yaya, kontrolsüz bir şekilde karşıya geçmek isterken hızla gelen otomobilin altında kalıyor. Çarpmanın etkisiyle yaya, havaya uçarak metrelerce sürükleniyor. Kazada yaya ağır yaralanarak Kastamonu Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altın alınıyor.
Dördüncü kaza ise yine Santrapark Kavşağında yaşanıyor. Kavşakta çocuğuyla birlikte karşıya geçmek isteyen yaya, hızla gelen hafif ticari aracın altında kalıyor. Kazada çocuğuyla birlikte kadın yaralanarak hastaneye kaldırılıyor.

Kastamonu’daki kazalar, mobese kameralarına takıldı