Fiyatı ile vatandaşların en çok sofralarına taşıdığı mezgit tezgahlarda 5 TL'den satılıyor. Vatandaşlar, 'Artık hamsi fakirin değil zenginlerin sofralarını süslüyor. Bizler de fiyatı ucuz olan mezgiti tercih ediyoruz' dediler.
Tezgahlarda en ucuz balığın mezgit olduğunu söyleyen balıkçı Uğur Aygün, 'Balık fiyatları genel olarak çok yüksek. Hamsi fiyatları ise 15 TL'den satıyoruz. Vatandaşlarımız en çok mezgit balığı alıyor. Hem kilosu ucuz hem de lezzetli bir balık. Bizler de balık fiyatlarında kampanyalar yaparak vatandaşlarımızı tezgahlarımıza bekliyoruz' diye konuştu.
Bu yıl tezgahların en ucuz balığı unvanını mezgitin aldığını söyleyen balıkçı Musa Parlak ise, 'Balık fiyatları genel olarak istediğimiz seviyede olmadı. Geçen yıl hamsiyi bu dönemlerde 5 ile 8 TL arasında satıyorduk. Şimdi ise 15 TL'den satıyoruz. Böyle giderse fiyatlar 20 TL'yi bulur. Mezgit balığını ise 5 TL'den satıyoruz. En çok bu balığı satıyoruz. İşlerimizde hareketlilik çok fazla olmasa da mezgit balığının çok çıkması bizi sevindiriyor' şeklinde konuştu.

Hamsinin tahtını mezgit aldı