Samsun Valisi Osman Kaymak, Terme İlçesi'nde muhtarlarla bir araya geldi. Terme programı kapsamında Kozluk Mahallesini ziyaret eden Vali Kaymak, burada Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, Terme Kaymakamı Emin Alıcı, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ilçe protokol üyeleri ve kurum müdürleri tarafından karşılandı. Vali Kaymak daha sonra Terme Kültür Merkezi Toplantı Salonu'nda muhtarlarla bir araya geldi.

GÖÇ ALMAYA BAŞLADI

Toplantıda muhtarlara hitap eden Vali Kaymak, "Muhtarlar bizim için çok kıymetlidir. Meslek hayatımızda her zaman muhtarlarımızla iç içe olduk. Kaymakamların çalışma hayatında ilk müracaat ettikleri kişiler muhtarlardır. Muhtarlarımızın da her hangi bir durumda ilk muhatap oldukları kişiler kaymakamlardır. Yani biz beraber çalışıyoruz. Samsun yüksek potansiyeli olan bir il. Dört ulaşım ağı üzerinde ama bu potansiyelimizi çok iyi kullanamıyoruz. Samsun artık göç vermiyor, göç almaya başladı. Aslında göç durdu ama Samsun'un gelecekte yaşam kalitesini arttırması açısından, yeni gelir kaynakları üzerinde konuşmamız lazım. Var olan potansiyeli en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. Yeni istihdam alanları oluşturmamız lazım. Bu çerçevede Organize Sanayi Bölgelerimizi geliştiriyoruz ve hep şunu söylüyoruz. Samsun'un Bafra ve Çarşamba ovaları var. Ülkemizin en önemli iki ovası besin deposu. Biz bu ovalarımızdan elde edilen ürünlerin katma değerini artıracak çalışmalar yapmamız lazım" dedi

KALİTE VE ÜRETİM ARTMALI

İlçelerde özellikle Tarım İl Müdürlüğü ve ilçe müdürlüklerinin çalışmalarını çok önemsediklerini ifade eden Vali Kaymak, ' Samsun spor kenti, Samsun sağlık kenti ama Samsun yıllardır tarım kenti ve bizim geleneksel geçim kaynağımız olan tarımın desteklenmesi ve tarımdan gelen katma değerimizi artırmamız gerekmektedir. Onun için de Tarım İlçe Müdürlüklerinin, sizlerin ve çiftçilerin çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Muhtarlarımızın bugün yol, içme suyu konularının yanında, yaşam kalitemizi ve üretim alanındaki cebimize giren parayı arttırmanın yollarını düşünmemiz lazım. Samsun'da Allah'ın bize verdiği bu güzel arazileri en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. Bunlardan elde edeceğimiz birim maliyetini artırmamız gerekmektedir" diye konuştu.