Davutpaşa'da 31 Ocak 2008'de kaçak bir maytap atölyesinde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 20 işçi için anma programı düzenlendi. Namık Kemal Caddesi'nde bir araya gelen aileler taşıdıkları 'Adalet arayışının 10'uncu yılındayız peşinizi bırakmayacağız' yazılı pankart ve 'Sorumlular yargılansın adalet istiyoruz', sloganlarıyla patlamanın yaşandığı fabrikanın önüne yürüdü. Olay yerinde hayatını kaybeden 21 kişi için saygı duruşunda bulunan aileler adına patlamada hayatını kaybeden Gülhan Çabuk'un eşi İdris Çabuk açıklama yaptı.

'Patlama yerinin park yapılmasını talep ediyoruz'
İdris Çabuk, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de dahil olmak üzere her türlü yargı yolunu sonuna kadar kullanacaklarını söyledi. Patlama alanının park yapılmasını istediklerini de söyleyen Çabuk, 'Yargıtay kararına karşı mahkemenin önceki kararlarına direnmesini talep edeceğiz. Bizler 10 yıl boyunca sadece kendi adalet davamızı değil emeği ile geçinen, denetimsizlik, ihmal sonucu hayatı kaybeden bütün işçi kardeşlerimizin acısını kalbimizde hissettik. İstedik ki Davutpaşa unutulmasın. Unutturmamak için patlama yerinin park yapılmasını Zeytinburnu Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden talep ettik, talep etmeye devam ediyoruz' dedi.
117 kişinin de yaralandığı patlamanın 10'uncu yıl dönümünde düzenlenen anmada hayatını kaybeden işçiler için olay yerine karanfiller bırakıldı.

Davutpaşa’daki patlamada ölen 21 kişi karanfillerle anıldı