Forum Alışveriş Merkezi'nde vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergiyi gezen Vali Su'ya, Mezitli Kaymakamı Emin Sait Karahaliloğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı VII. Bölge Müdürü Hasan Terzioğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Defterdar Hatice İşcen Ercoşman, Tarım İl Müdürü Arif Abalı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Yılmaz Şahin de eşlik etti.
Sergilenen fotoğrafları ilgiyle inceleyen Vali Su, gezi sırasında birbirinden renkli fotoğraflarla ilgili Miras'tan bilgi aldı. Su, sergilenen fotoğrafların Mersin'in birbirinden değerli tabiat zenginliklerini tanıttığını ifade ederek, fotoğrafların, kentin sadece tarihi ve turistik güzelliklere değil, aynı zamanda birbirinden güzel doğal güzelliklere de sahip olduğunu açık bir şekilde gösterdiğini söyledi.
100. Yıl Tabiat Parkı'nı ziyaret etti
Serginin ardından 100. Yıl Tabiat Parkı'nı ziyaret eden Vali Su, burada ilk olarak 'Deniz Kaplumbağaları Kurtarma, Rehabilitasyon ve Bilgilendirme Merkezi'nde yürütülen faaliyet ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yaptığı sunumda Akdeniz'de 5 tür deniz kaplumbağasının yaşadığı bilgisini veren veteriner hekim Ayşe Dürgen, bunlardan ikisinin ülkemiz kumsallarını yuvalamak amacıyla kullandığını ifade ederek, bu yıl 190 bin yavru deniz kaplumbağasının denize salındığını söyledi.
Merkezde bulunan ameliyathane, muayene odaları ve havuzları gezen Vali Ali İhsan Su, tedavisi devam eden caretta carettalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Mersin'de 'Ramsar Sözleşmesi' kapsamında sulak alan ilan edilen ve kuş cenneti olarak tabir edilen Göksu Deltası'nı her yıl yaklaşık 341 kuş türünün ziyaret ettiğini belirten Vali Su, nesli tükenme tehlikesi altında olan caretta caretta kaplumbağalarının ise kentin beş ayrı bölgesinde yumurtlama alanının bulunduğunu söyledi. Bu alanların korunması için gerekli çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü de kaydeden Su, hayvanların yaşam alanlarının korunmasına, geliştirilmesine ve bu konuda farkındalık oluşturulmasına yönelik yürütülen çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğinin altını çizdi.
Çeşitli sebeplerle hasta olan veya yaralanan kaplumbağaların tedavilerinin bu merkezde gerçekleştirilerek, tedavilerinin tamamlanmasının ardından tekrar denize bırakıldığını ifade eden Su, konuşmasının sonunda doğal hayatın korunmasının, bu konuda oluşturulacak farkındalıkla mümkün olduğunu belirtti.
Vali Su, ziyareti sırasında tedavi ve rehabilitasyonu tamamlanan kaya güvercinleri ile martıları doğal yaşamına saldı.

Vali Su, 100. Yıl Tabiat Parkı’nı ziyaret etti