İYİ Parti Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, Haber Medya Haber Müdürü Onur Nurdemir'in Haberaks TV'de hazırlayıp sunduğu Artı İfade programına konuk oldu.

Afrin harekatından partisinin sürdürdüğü çalışmalara kadar birçok konuda değerlendirmede bulunan Süslü, "Türkiye'de kamuoyu anketleri algıyı ölçmek için değil yönlendirmek için kullanılıyor. Doğru tahminlerde bulunan anket şirketlerine göre; yüzde 20 bandında oy alıyoruz. Ayrıca yüzde 36'lık dilim partimize oy verebileceğini ifade ediyor. Çok ciddi bir hata yapmazsak İYİ Parti iktidar olacak" ifadelerini kullandı.

İYİ BİR ALTERNATİF

Süslü, kendilerine dönük ciddi bir halk beklentisi olduğunu vurgulayarak, "Halkımız kötünün iyisine mahkum edilmiş durumda. AK Parti'ye istemeye istemeye oy veren ciddi bir kitle vardı, artık Türkiye'nin önünde 'iyi' bir alternatif var" şeklinde konuştu. Samsun teşkilatlanmasında büyük yol aldıklarını ifade eden Süslü, "2.5 aydır Samsun teşkilatını kuruyoruz. Başkanımızın katılımıyla il binamızın açılışını gerçekleştirdik, başından sonuna çok coşkulu bir program yaptık. Çiftlik'teki programımızı aşırı yoğunluktan dolayı yarıda kesmek durumunda kaldık" dedi.

OY MALZEMESİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

İYİ Parti olarak Zeytin Dalı Harekatı'na desteklerini daha önce açıkladıklarını belirten Süslü, "Sınır güvenliği açısından önemli bir harekat. Bu operasyon siyasete alet edilmemeli ancak karar bir partinin kongresinde açıklandı. Bu konu sürekli deşilerek oy tanzim edilmeye çalışılıyor. Türk devlet geleneğine yakışmayan hareketler. Biz bu konuda gerekli hassasiyeti gösteriyoruz ancak siyasi rakiplerimiz aynı ölçüde duyarlı değil" ifadelerini kullandı.

EN GÜZEL ŞEHİR

Samsun'un ulaşım ağının ortasında bulunan bir şehir olduğuna dikkat çeken Süslü, "Samsun, Türkiye'nin en güzel şehri. Tarım, sanayi veya turizm şehri olmak için her imkan var. Mersin-Samsun arasındaki demiryolu mutlaka hayata geçmeli. Lojistik köy projesi yer olarak yanlış olsa da iyi bir proje. Dış pazarlara açılmalıyız" ifadelerini kullandı. Yerli otomobilin Samsun'da olması gerektiğine vurgu yapan Süslü, "Şehrimiz tarımla öne çıkıyor, bu nedenle bacasız fabrika gerekiyor. Samsun'un bu potansiyeli var, pazara hakim bir yerdeyiz" dedi.

TÜM KOLTUKLARA TALİBİZ

Samsun'un büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen Süslü, "Samsun'un en büyük problemi aynı fikirde olup birbiriyle kavga eden insanlar. Samsun'da yapılabilecek çok şey varken, 3-5 zengin golf oynasın diye saha yapılıyor. 220 milyon borç bu şekilde ortaya çıkıyor. İYİ Parti iktidarında Samsun'daki bütün güçleri biraraya getirerek, yatırım yapacağız. Samsun'daki bütün belediyelere ve milletvekilliklerine talibiz" diye konuştu.

Şükrü Berk ASKAR