Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi önünde toplanan kalabalık, ellerinde pankartlarla Dr. Tuba Çıkmaz'a yapılan saldırıyı kınadı.
Edirne Tabip Odası Başkanı Ertuğrul Tanrıkulu hastane önünde yaptığı basın açıklamasında, 'Çok üzgünüz. Çok kırgınız. Biz sağlık çalışanları olarak bu umudumuzu burada yeşertmenin mutluluğu içindeyiz. Edirne ve Türkiye'deki bütün sağlık örgütleri, sağlık çalışanları, yöneticilerimiz, başhekimimiz hep birlikte bugün ne yazık ki yaşadığımız o acı olayı protesto etmek için ve kızgınlığımız belirtmek için buradayız' dedi.

'Türkiye'de günde 31 sağlık çalışanı şiddete mağruz kalıyor'
Edirne Tabip Odası Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Dr. Alper Eker, okuduğu basın açıklamasında, 'Üzgünüz, kırgınız, öfkeliyiz, isyandayız. 2 Şubat 2018 tarihinde saat 22.30 civarında hastanemizin yoğun bakım ünitesi girişinde nöbetçi hekim Dr. Tuba Çıkmaz, hasta yakınları tarafından ciddi bir şekilde darp edilmiştir. Son yıllarda sağlık çalışanlara yönelik şiddetin bu boyutlara varması kaygı ve endişe vericidir. Sadece kayıtlı olanlar üzerinden bir değerlendirme yapıldığın da bile Türkiye'de günde 31 sağlık çalışanı, sağlık hizmeti sunulan alanlarda şiddete maruz kaldığı görülmektedir' şeklinde konuştu.
Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Gamze Varol Saraçoğlu da yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarına şiddetin arttığını ifade etti.

Doktora saldırıyı protesto ettiler