Okulun konferans salonunda gerçekleşen programa Vali Necati Şentürk'ün yanı sıra İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Orhan Ekemen, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şevket Karadeniz, Okul Müdürü Abdurrahman Ergül, öğretmenler ve öğrenciler yer aldı.
Programda bir konuşan Vali Necati Şentürk, Kırşehir'de 226 okulda 43 bin 744 öğrencinin ders başı yaptığını söyledi. Öğrencilerin 2. döneme dinlenmiş ve zinde bir şekilde, heyecanla başladığını belirten Vali Şentürk, 'Adını kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir'den alan okulumuz ilimizin en güzide okullarındandır. Kahraman şehidimizi ve diğer bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.
Bu millet tarihinde çok büyük zaferlere imza attı. 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde destan yazdı. Bugün de Afrin'de güvenlik güçlerimiz kahramanca bir mücadele veriyor. Her tarafımızın düşmanlarla dolu olduğu günlerde eğitim konusuna çok önem veriyoruz. Güçlü bir ordunun temelinde iyi bir eğitim vardır. İlimizde de eğitim kalitesini daha da yükselteceğimize eminim' dedi.
Öğrencilerin birtakım ilahiler seslendirip şiirler okuduğu program, Vali Şentürk'ün başarılı öğrencileri çeşitli hediyelerle ödüllendirmesi ile sona erdi.

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı 2. Dönem açılış programı İmam-Hatip Ortaokulunda d