2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci yarıyılı başladı. Okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve ortaöğretimdeki, yaklaşık 18 milyon öğrenci bugün ders başı yaptı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Hadi Tunç, Ankara Valisi Ercan Topaca Muazzez Karaçay İlkokulu'nda Okul Sütü Programının açılış törenine katıldı.

ÖĞRENCİLERLE BERABER SÜT İÇTİLER

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve Ankara Valisi Ercan Topaca bir sınıfı ziyaret ederek, öğrencilere süt dağıttı. Yılmaz ve Demircan, öğrencilerle birlikte sohbet ederek süt içti. Yeterli ve dengeli beslenmeyle ilgili öğrencilere bilgi veren Yılmaz, 'Yeterli ve dengeli beslenme her besinden yeterli almak demektir. Harcadığın kadar alacaksın, aldığın kadar harcayacaksın. Biriktirmek yok. Biriktirirseniz sağlıklı ve dengeli beslenmemiş olursunuz' ifadelerini kullandı.

BAKAN DEMİRCAN'DAN CİPS TÜKETMEYİN UYARISI

Bakan Demircan ise üç beyaza dikkat edilmesi gerektiğini kaydederek, 'Un şeker ve tuza dikkat edeceğiz. Bu (süt) beyazı da tüketeceğiz' dedi. Öğrencilere cips tüketmemeleri konusunda uyarıda bulunun Demircan, 'Onlarda yağ var tuz var. O tür şeylere dikkat edeceğiz. Hareketli bir hayatı benimseyecekler. Bilgisayar oyunlarına kapılıp hareketsiz bir yaşamı değil ,hareketli bir hayat' şeklinde konuştu.