Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen Samsun 1 Nolu Şubesi üyeleri, Adnan Oktar'ın özel bir televizyon kanalında Diyanet İşleri Başkanlığına yönelik yaptığı, 'kerhaneden, kumarhanelerden, içki fabrikalarından alınan vergilerle maaşlarınız ödeniyor' sözlerine üzerine, Samsun Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulundu.

NE YAPTIĞININ FARKINDAYIZ

Suç duyurusu öncesi İl Müftülüğü önünde, sendika üyeleriyle birlikte basın açıklamasında bulunan Diyanet-Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Nevzat Oy, "İslami değerler üzerine yaptıkları yetmiyormuş gibi kendi rezil hayatlarını ört bas etme adına ülkemizin dini, manevi, insani, ahlaki ve kültürel hayatını ayakta tutan din görevlileri ile bağlı oldukları kurum hedef alınmıştır. Diyanet'in bu fasid yapılara geçit vermeyen halinden rahatsız olan birtakım yapıların uzantısı olan Adnan Oktar'ın ne yapmaya çalıştığının farkındayız" dedi.

HAK ETTİKLERİ CEZA VERİLSİN

Açıklamalarını sürdüren Oy, şunları kaydetti: "Yüce dinimizin hizmetkarları için kullandığı alçakça cümleleri kendilerine iade ediyor, kurmuş olduğu 'kerhane' içerikli ifadenin kendisine has bir yaşam şekli olduğunu hatırlatarak dünyayı kendi penceresinden görüp algılamamasını tavsiye ediyoruz. Hakimlerimizden talebimiz, İslam dininin genleriyle oynayan halkın değerlerini bile bile aşağılayan, toplumda kin ve nefretin yaygınlaşmasına yol açan bu unsurların arkalarında var olan güçler araştırılsın ve hak ettikleri ceza kendilerine verilsin."

Barış BUDANOĞLU