CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, hafta sonu gerçekleşen CHP 36. Olağan Kurultayı'nda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na genel başkan adaylığı için verilen imza sayısı ile sandıktan çıkan oy sayısı arasındaki farkın parti içi baskıdan değil, delegeden kaynaklandığını söyledi.

KİMSEYE BASKI YAPILMADI

Parti içerisinde korku veya baskının mümkün olmadığını belirten Tekin, "Partimizin AKP ile karıştırılmaması lazım. AKP'de birisi bir şeye karşı çıksa hemen herkes ondan kaçar. CHP'de bunu göremezsiniz. Örneğin ben tabanın değişiklik sesine kulak vererek oyumu Muharrem İnce'ye verdim ama onu da kurtarıcı olarak görmediğim için, açıktan da destek vererek 'İnce'ye oy verin' demedim. Bununla ilgili gizlemem gereken bir şey yok, üyenin de gizlemesi gereken bir şey yok. CHP'de herhangi baskı, korku ortamı yok. İl veya ilçe yönetimlerini görevden almak gibi durum kimsenin aklından bile geçemez. Bu baskının emaresi değil, insanoğlunun yapısı. Delegeler, genellikle 'Kimseyle ters düşmeyeyim, nasıl olsa ben yapacağımı biliyorum' diye düşünüyor. Bir kişi bile yönetime karşı oy kullandı diye görevinden alınırsa hemen istifa ederim, vekilliğimi harcarım. Bizim ilkelerimiz, kararlı duruşumuz bunu gerektirir" diye konuştu.

CHP YİNE AYNI

CHP'nin kendi yolunda devam edeceğini ifade eden Tekin, "CHP'nin devrim yapıcı, uç stratejiler ve değişik taktikler izleyerek propaganda yürüteceğini zannetmiyorum. CHP kurultaydan önce neyse, kurultaydan sonra da aynısı olacak. Hiç değişmeyecek bana göre. Ayrıca Haluk Koç'un en yüksek oyla Parti Meclisi'ne girmesine çok mutlu olduk. Kendisi bizim gururumuz" dedi.

Zerrin SOMUNCU / ÖZEL HABER