Karatede uluslararası takvimin önemli organizasyonları arasında yer alan 45. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası, 2-4 Şubat tarihleri arasında Rusya'da düzenlendi. Soçi kentinde yapılan şampiyonaya Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü'nün karatecileri de katıldı. Iceberg Palace Salonu'nda düzenlenen şampiyonada mavi beyazlı karatecilerden Fatma Naz Yenen, Ekrem Altuner Yılmaz ve Enes Bulut, Türkiye'yi temsil etti.
45. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası Gençler kategorisinde Türkiye'yi temsil eden Fatma Nez Yenen 59 kiloda, Ekrem Altuner Yılmaz 61 kiloda ve Enes Bulut 76 kiloda üçüncü olarak Soçi'de'den üç bronz madalya ile döndüler. Elde ettikleri başarılı sonuçlar ile dönen sporcuları Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü Genel Sekreteri Bekir Köksal tarafından çiçekler ile karşılandı.
Karate Milli Takımı, 20 erkek, 18 bayan sporcuyla katılım gösterdiği şampiyonada en çok madalya kazanan ülke oldu. Toplamda 3 altın, 3 gümüş ve 12 bronz madalya kazanan milli sporcular genel klasmanda da altıncı olarak şampiyonayı tamamladı.

Büyükşehirli karateciler Rusya’dan 3 bronz madalya ile döndü