İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, yapılan seçim ile yeniden Emlakçılar Odası Başkanlığına seçilen Mevlüt Oral ve yönetim kurulunu ağırladı. Seçim sonrası başarı dileklerini ileten Başkan Tok, emlakçıların yaşadığı sıkıntıları ve talepleri de değerlendirdi.

ESNAFIN YANINDAYIZ

AK Parti iktidarı ile yurt genelinde hızlı yükselişini sürdüren kentsel dönüşüm ve inşaat sektörünün önemli bir basamağını oluşturan emlakçıların Samsun'da da etkin rol almaya devam ettiğini ifade eden Başkan Tok, "Belediyemizle resmi işlemler anlamında yakın ilişkileri bulunan emlakçı esnafımızın yanındayız" dedi.

HEPİMİZE YAKIN BAŞKAN

Başkan Tok'un sorunlarıyla her zaman yakından ilgilendiğini dile getiren Oda Başkanı Oral, "Emlakçılar olarak hemşehrilerimizin en iyi ekonomik koşullarla gayrimenkul sahibi veya kiracısı olmaları için meslektaşlarımızla çalışıyoruz. Amacımız her zaman vatandaşın karlı olduğu şartları oluşturmak. Bunun için de en önemli etken güven ortamıdır. Bu düşünceler ile yaşadığımız sıkıntıların çözümü noktasında vatandaşa ve bizlere yakınlığı ile tanıdığımız Erdoğan başkanımızdan yardım talebimiz oluyor. Yaşadığımız en büyük sıkıntı ise ruhsatsız ve kayıtsız emlakçılık yapan esnaflar. Örneğin bakkal işleten bir esnaf kardeşimiz camına astığı satılık yazısı ile emlakçılık yapabiliyor. Uzmanlığı ve resmi yeterliliği olmadığı halde yapılan bu işlemler maalesef çoğu zaman vatandaşın mağduriyetine ve güven kaybına neden oluyor" diye konuştu.

KAYIT DIŞILIĞIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Meslek odalarının taleplerine ve sunduğu çözümlere her zaman önem verdiklerini belirten Başkan Tok, vatandaşın ve esnafın ortak paydada sağlıklı kazanç elde etmesinin büyük öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Tok, "Emlakçılar Odası önemli bir kuruluş ve vatandaşla birebir temasa giren bir meslek grubu. Bu nedenle hem vatandaşımızın memnuniyeti hem de emlakçı kardeşlerimizin memnuniyeti büyük önem taşıyor. Bizlerden talep ettikleri her konuda elimizden geleni yapıyoruz. Ruhsatsız ve kayıt dışı emlakçılıkta hem belediyemizin gelirleri düşüyor hem de emlakçı esnafı için sorun teşkil ediyor. İlkadım Belediyesi olarak zabıta ve ruhsat müdürlüklerimizle bu işin takipçisi olacağız" şeklinde konuştu.