AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevlendirilmesinin ardından Samsun'da kongresi yapılmayan 12 ilçe teşkilatıyla ilgili istişare toplantısı yapıldı. AK Parti Bölge Koordinatörü Hacı Turan ve İl Koordinatörü Cumhur Önal'ın başkanlığında AK Parti Samsun İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen toplantıda, ilçe başkanlarıyla yüz yüze görüşme gerçekleştirildi.

Görüşmeler neticesinde AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, Ayvacık İlçe Başkanı Kadir Kızılkan, Ladik İlçe Başkanı Fikret Baştan, Yakakent İlçe Başkanı Sefer Tek, Alaçam İlçe Başkanı Ali Şengül, Kavak İlçe Başkanı Bülent Yüksel, Asarcık İlçe Başkanı Hami Karakaş, Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven ve Vezirköprü İlçe Başkanı Halil İbrahim Doğan'dan istifaları istendi. 5 ilçe başkanı da istifasını verirken, Bafra İlçe Başkanı Yurduseven ve Vezirköprü İlçe Başkanı Doğan ile ilgili sürecin devam ettiği öğrenildi.

ELER'LE YOLA DEVAM

Yapılan görüşmeler sonunca Canik İlçe Başkanı Ercan Eler ile yola devam kararı alındı. 2017 yılının temmuz ayında başlayan kongre süreçlerinde Samsun'da şimdiye kadar Terme, Çarşamba, Salıpazarı, Havza ve Atakum ilçelerinin yeni yönetimleri yapılan kongrelerle belli olmuştu.

Zerrin SOMUNCU