Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş maçında Galatasaray, yarın saat 20.30'da Atiker Konyaspor'u konuk edecek. Konya'da oynanan ilk karşılama 2-2 sona erdi. Ligde geçen haftaki karşılamalarda sarı-kırmızılılar, Sivasspor'a deplasmanda 2-1 yenilirken, yeşil-beyazlılar ise evinde Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kaldı.

37. randevu
Galatasaray ile Atiker Konyaspor, Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda bugüne kadar 36 kez karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar sahadan 28 kez galip ayrılırken, yeşil-beyazlılar ise iki kez rakibini mağlup etmeyi başardı. 6 müsabakada ise kazanan çıkmadı. İki takım 1990-1991 ile 2014-2015 sezonlarında Türkiye Kupası'nda mücadele etti. Söz konusu maçlarda Galatasaray galip geldi. İki takımın bu sezon ligdeki ilk karşılaşmasını sarı-kırmızılılar, deplasmanda 2-0 kazandı.

Galatasaray, Konyaspor'a 24 maçtır kaybetmiyor
Konyaspor, Galatasaray'a karşı en son galibiyetini ligde 2003-2004 sezonunda 13 Eylül 2003 tarihinde Konya'daki maçta aldı. Bundan sonraki 22 lig ve 2 Türkiye Kupası maçında sarı-kırmızılılar 19 kez rakibini mağlup etti. 5 müsabaka da berabere sona erdi.

Kim, nasıl tur atlar
Karşılaşmada kim galip gelirse tur atlayan ekip olacak. Galibiyet olmadığı durumunda ise Galatasaray, 0-0 ve 1-1'de tur atlayabilecek, 2-2'de maç uzayacak. 3-3 ve daha fazla olabilecek beraberliklerde ise Konyaspor yarı finale yükselecek.

Kupada Sinan Gümüş atıyor
Galatasaray'da Ziraat Türkiye Kupası'nda ise Sinan Gümüş ön plana çıkıyor. Gümüş, kupada oynadığı 5 müsabakada rakip fileleri 4 kez havalandırdı. 24 yaşındaki futbolcu, gollerinin yanında 3 de asist yaptı. Kupada ayrıca Yasin Öztekin de 3 gol attı.

Düdük Ümit Öztürk'te
İki takım arasında oynanacak mücadeleyi Ümit Öztürk yönetecek. Öztürk'ün yardımcılıklarını Ali Saygın Ögel ile Osman Gökhan Bilir yapacak. Karşılamanın dördüncü hakemi ise Serkan Tokat olacak.