Toplantıda Bozburun ve Datça yarım adasının su ihtiyacını karşılamak için Bördübet'te yapılacak olan içme suyu barajı tartışıldı. Mahalle sakinlerinin barajın yapılacağı bölgedeki ağaçların kesileceği iddiası, barajla birlikte Bördübet'in doğal dengesinin bozulacağı iddiası ve bahçe sulama konusunda sorun yaşayacakları kaygısıyla barajın belirtilen yerde yapılmasına karşı çıktı. Bazı vatandaşlar ise barajın Bördübet'te yapılmasına karşı çıktı.

İncelemenin ardından taraflar ileriki tarihte ikinci bir toplantı yapma kararı aldı. Marmaris Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Cahit Sarıbey bir açıklama yaptı. Toplantının verimli geçtiğini belirten Sarıbey, 'Köylülerimiz aklındaki soruları sordular. Bizler merak edilen sorulara cevap aradık. Yetkililer teknik anlamda bilgilendirmede bulundular. Bu da bölgemiz için sevindirici bir olay. Çünkü ben yaptım demek yerine, bölge yaşayanının da görüşlerinin alınarak bu tür çalışmaların yapılması bizim için memnuniyet verici bir olay.' dedi.
Baraj taslakta belirtilen yerde yaptığı takdirde bölgelerinde sulu tarım yapamayacaklarını iddia eden mahalle sakini Yusuf Kocayiğit şunları söyledi, 'Bizim sığla ve çam ağaçlarının olduğu yere baraj yapmak istiyorlar. Biz de baraj yapımı için, biraz daha yukarda ağaç olmayan yeri gösterdik. Barajı buraya yapın dedik. Gösterdiğimiz yerde baraj yaparlarsa yetkililer de memnun olur biz de memnun oluruz. Bugünkü toplantımız başarılı geçti. Bu sığla ve çam ağaçlarını kestirmeye gönlümüz razı değil' dedi.
Yarımadanın içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan barajın Bördübet'te yapılmasına Mehmet Tezcan ise şöyle konuştu, 'Datça'nın Kızlan Mahallesi'nde 5 tane su kuyusu var. Bu yıl iki su kuyusu daha açmışlar, şuan Datça'nın su sıkıntısı yok. Bizim kendimize yetecek suyumuz yok. Barajla ekolojik dengemizi bozacaklar.' dedi.

Marmaris’te vatandaşlar baraj yapımı için toplandı