Atom karınca adı verilen mikser aracını inceleyen Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, araç sayesinde hazır beton araçlarının seyir halindeyken çevreye verdiği kirliğin sona ereceğini belirterek, 'Bilindiği gibi beton mikserlerinin seyir halindeyken yollara sıçratıp döktükleri harçlar ülkemizde ciddi bir sorun oluşturuyor. Bu sorunun önüne geçilmesi için Türkiye'de ilk kez belediyemiz için bir beton mikser aracı özel olarak tasarlandı. Fonksiyonel, çevreci bu araç sayesinde artık mikserlerin yolda giderken çevreye beton sıçratarak kirlilik oluşturmasının da önüne geçilecek. Türkiye'de ilk kez belediyemiz tarafından kullanılan bu araç sayesinde mikser araçlarının çevreye verdiği zararlar sona erecek. Kullandığımız araç model olmalı ve belediye meclisimizin alacağı karar da Türkiye'ye örnek olacaktır' şeklinde konuştu.
Mikser araçlarında ekolojik yarım kapak kullanma zorunluluğu getirilmesiyle ilgili İzmit Belediye Meclisi'ne sunulan teklif Çevre Sağlık Komisyonu'nda görüşülecek.
Öte yandan İzmit şehir merkezinde bulunan ve her gün yüzlerce çocuğun eğlenip zaman geçirdiği Sabri Yalım Parkı'na traktör oyun grubu konuldu. Montajı tamamlanan yeni oyun aleti daha ilk andan itibaren çocukların büyük ilgisini çekti. Belediye yetkilileri, benzer yeni oyun aletlerinin başka parklara da konulacağını söyledi.

Çevreci beton mikserleri Türkiye’de ilk olarak İzmit’te kullanılıyor