Evsel nitelikli katı atıkların kaynağında azaltılması, ayrı toplanması ve geri kazanım sistemine dahil edilmesine yönelik çalışmalar kapsamında kurulan ve Türkiye'nin ilk atık merkezlerinden biri konumunda olan Körfez Belediyesi Atık Getirme Merkezi, diğer belediyelere örnek oldurmayı sürdürüyor. Bilecik'ten gelen belediye yetkililerinin ardından Afyonkarahisar Belediyesi'nden de yetkililer inceleme için geldiler.
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Afyonkarahisar Belediyesi Çevre Görevlisi İpek Yorulmaz, beraberindeki heyet, geri dönüşümü yapılacak maddelerin kaynağında ayrı toplanmasını incelediler. Bilgilendirme çalışması yapan Körfez Belediyesi yetkilileri de 2 bin 280 metrekarelik Atık Toplama Merkezinde yapılan çalışmaları Afyon'dan gelen heyete aktardılar.
Bilecik'ten sonra Afyonkarahisar Belediyesi'nden gelen yetkililer, inceleme sırasında kendilerine yardımcı olan Körfez Belediyesi yetkililerine teşekkür ederken, 'Gerçekten güzel bir tesis hayata geçirmişsiniz. Yapılan çalışmaları dinledikçe takdir etmemek mümkün değil' dediler.

Körfez’in atık merkezini incelemek için Afyon’dan geldiler