Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Özel Marmaris Çağdaş Bilim Koleji öğrencileri Kanada'da da Brock Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Caribou Matematik Yarışması'na katıldılar. Her ülkeden öğrencilerin İngilizce, Fransızca ve Farsça dillerinden birini seçerek katılabildikleri yarışmaya Marmarisli öğrenciler İngilizce dilinden yarışmaya girdi. 15 Ocak tarihinde gerçekleşen yarışmaya başta ABD, Çin, Kanada, Güney Kore, Japonya, Almanya, İran olmak üzere toplam 28 ülkeden öğrenci katıldı.
Yarışmada okulun öğrencilerinden Poyraz Aksakal 5-6. Sınıf kategorisinde dünya genelinde yarışmaya katılan 8414 öğrenci arasında Türkiye 1.'si ve Dünya 37.'si oldu. Aynı sınavda 7-8 . Sınıf kategorisinde İrem Şengör Türkiye 1.'si ve Dünya 86.'sı oldu. Yarışma komitesi tarafından öğrencilere başarı sertifikası verildi.
Marmaris Çağdaş Bilim Koleji öğretmen ve öğrencileri Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan'ı ziyaret etti. Öğrencileriyle gurur duyduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Aldoğan, 'Öğrencilerimiz yüzümüzü yine güldürdü. Başarılarımız artık Türkiye ile sınırlı kalmıyor, öğrencilerimiz uluslararası yarışmalarda da dereceler elde ediyor. Ben emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum.' dedi.
Matematik Öğretmeni Duygu Özdemir ise, 'Dünya'da elde ettikleri derece ile öğrencilerimiz bizleri gururlandırdı. Öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyorum' dedi.
Dünyada derece yapan Poyraz Aksakal, sonucu duyduğunda çok heyecanlandığını ve üniversitede Endüstriyel Tasarım Bölümünü okumak istediğini söyledi. İrem Şengör ise elde ettiği dereceye çok sevindiğini kaydetti.

Uluslararası matematik yarışmasında derece yaptılar