Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz'ün, belediye denetim komisyonuyla ilgili iddialarına yanıt verdi. Yıllardır komisyon kanalıyla denetlenen belediyede ilk defa CHP'li üye tarafından çalışma barışının bozulduğunu savunan Taşçı, "Akcagöz'ün tavrı yanlış. Önce özür diletmeli" ifadelerini kullandı

ÇALIŞMA BARIŞI BOZULUYOR

Denetim komisyonunun 3 AK Parti'li, 1 MHP'li ve 1 CHP'li olmak üzere 5 kişiden oluştuğunu kaydeden Taşçı, "Atakum Belediyesi dördüncü denetimini geçiriyor. Daha önce hiç böyle bir sıkıntı yaşanmadı. Her yıl CHP'li komisyon üyemiz oldu ama böyle patırtı gürültü olmadı. Denetim tabii ki yapılacak, bizim tavrımız CHP'li üyenin denetim yapmayıp, şahsi husumetleri yüzünden, işi tahrik boyutuna ulaştırıp çalışma barışını bozmasına. CHP'li denetim komisyonu üyesi, kadın üyenin yanında diğer üyelere hakaret etti. Bu tutanaklarda var. CHP'li üye özellikle kadın üye arkadaşımıza bir özür borçlu. İl başkanı kendi meclis üyesine bu küfür ve hakaretlerden dolayı özür diletmeli. Meclis üyesi şu anda bir özür bekliyor, zaten sonrasına hukuki yollara başvuracak. CHP İl Başkanı'nın sosyal demokratların bir kadına nasıl yaklaşacağını iyi bilmesi lazım. Bu konuda kendisinin sosyal demokratlığını vatandaşın takdirine bırakıyorum" diye konuştu.

BİNLERCE EVRAK İNCELENDİ

Atakum Belediyesi'nin kurumsal bir belediye olarak kanuna dayalı bir şekilde denetimlerini gerçekleştirdiğini belirten Taşçı, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: "Komisyon üyeleri, hangi saatlerde çalışacaklarına karar verebilirler. Örneğin bu Büyükşehir Belediyesi'nde 14:00-17:00 saatlerinde. CHP İl Başkanı denetim komisyonunu kamerayla kayıt altına alınmasını istemiş. Avukat ama bazı şeyleri bilmiyor demek ki. Yasaya göre komisyonda incelenen hiçbir evrak dışarıya sızamaz, içeride fotoğraf çekilip dışarıya servis edilemez. CHP'li üye evrak incelemediğini söylüyor ama şu ana kadar binin üzerinde evrak zaten incelendi."

Zerrin SOMUNCU