Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin atık getirme merkezleri, il dışından gelen ziyaretçileri ağırlayarak Türkiye'ye örnek olmaya devam ediyor. Bilecik Osmaneli Belediye başkanı Münir Şahin de beraberindeki heyetle birlikte Derince ve Körfez'de bulunan atık getirme merkezlerini ziyaret etti. Belediye Başkanı, Atık Getirme Merkezine yaptığı ziyarette görevlilerden bilgi aldı. Şahin, Atık getirme merkezleri projesinin ülkemizdeki tüm belediyelere örnek olacağını belirtti.
Derince ve Körfez ilçelerinde hizmet veren atık getirme tesislerini ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Şahin, böyle bir projenin ülkemizde tüm Belediyelere örnek olacağını ifade ederek, 'Bu tesise imrenerek bakıyoruz. Burada gördüğümüz tesisleri örnek alarak, kendi bölgemizde de bu tesislerden kurmak için çalışmalara başlayacağız. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinden çok memnun kaldık' dedi.
Kocaeli genelinde hali hazırda 6 adet 'Atık Getirme Merkezi' faaliyet gösterdiğini ifade eden Kocaeli Belediyesi yetkilileri, Büyükşehir Belediyesi'nin koordinatörlüğünde ilçe belediyeleri ile birlikte yürütülen bu proje, ülkedeki diğer belediyelere model olmakla birlikte, yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçileri de ağırladığını söylediler.

Bilecik heyeti, Kocaeli’nin atık tesislerini inceledi