Kayapınar Belediyesi, eğitim yatırımları tanıtım toplantısı ve imza töreni gerçekleştirildi. Cegerxwin Kültür Merkezinde düzenlenen törene Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Jandarma Bölge Komutanı Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, Kayapınar Kaymakamı Ozan Balcı, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Serdar Budak, kamu kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan koro türküler seslendirdi. Daha sonra sahneye çıkan Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, son dönemde yapılan ve yapılması planlanan yaklaşık 50 milyon lira değerindeki projelerle ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Ardından kürsüye çıkan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 2023, 2053 ve 2071 gibi temel hedef tarihlere doğru ulaşmak noktasındaki en büyük itici gücün gençler olduğunu söyledi. Vali Güzeloğlu, şöyle devam etti:
'Öyle bir gençlik olmalı ki 15 temmuzda direnen, devletine, değerlerine, demokrasisine sahip çıkan terörün, bölücülüğün, fitneciliğin karşısında aşılmaz sıradağlar gibi imanı ile duran ve bunlara sahip çıkan bir gençlik olarak yetiştirmemiz gerekir. Bakın bugün eğitim ile ilgili konularda Diyarbakır örnek ve öncü ve model bir kent olarak Türkiye'nin gündeminde. Biz demiştik ki hiç kimseyi ve hiçbir meseleyi dışlamadan Diyarbakır'ı kucaklayacağız. Bütün eserlerimiz önce sevgili öğrencilerimize, sonra ilimize ve sonrada ülkemize hayırlı uğurlu olsun.'
Konuşmaların ardından Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı ile İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, yapılması planlanan eğitim kurumları için protokol imzaladı.

Kayyum atanan belediyeden eğitime 50 milyonluk yatırım