Keşap ilçesinde bulunan 'Keşap Fen Lisesi'nde açılan zenginleştirilmiş kütüphaneye Kilis Emniyet Müdürlüğünde görevliyken 2016 yılında roket mermisine müdahale esnasında şehit olan Murat Mimiroğlu'nun ismi verildi.
Açılış öncesi kütüphaneyi gezen şehidin anne ve babası duygu dolu anlar yaşadı.
Şehit babası Mustafa Mimiroğlu, kütüphane için teşekkür ederek 'Oğlumun adının buraya verilmesine vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Memnun oldum hepsinden Allah razı olsun, devletimden milletimden hayırlı uğurlu olsun. Bu duygunun tarifi mümkün değil. İnşallah hayırlısı ile Afrin'den dönerler Mehmetçiklerimiz. Sonuna kadar destekliyorum. Onun bunun oyunu ile oraya girip te bizi enayi yerine alıyorlar ama biz gereken dersi vereceğiz. Allah'ın izniyle' dedi.
Anne Fatma Mimiroğlu ise oğlunun da Kilis'e atılan roket mermisi ile şehit olduğuna vurgu yaparak 'Çok gururlandım kütüphane için çok teşekkür ederim herkese. Allah onlara güç versin, onları korusun hepsi bizim yavrularımız, kuzularımız Allah yardım etsin onlara. Benim oğlumda böyle şehit oldu çok üzgünüm ama gururluyum da' ifadelerini kullandı.
Kütüphanenin açılış töreninde konuşan İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş 81 ilde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ÇOGEP'in projelere imza attığını belirtti.
Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, kurulan 'Z Kütüphane' ile temel olarak polis, çocuk ve genç ilişkilerini geliştirmeyi, okuma bilinci kazandırılmış gençlere daha güvenle bakmayı hedeflediklerini söyledi.
Okullarda güveni sarsabilecek her türlü faktörü ortadan kaldıracak projeler olduğunu dikkat çeken Aktaş, 'Polis yalnız suçun oluşmasını bekleyen, pasif bir gözetleyici olmayıp, toplumda temel ve önemli nitelikte koruyucu, düzenleyici ve caydırıcı görevleri yerine getiren bir icra gücüdür' dedi.
Açılışa Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Kurt, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Yakın, Keşap Belediye Başkanı Mehmet Emür, İl Müftüsü Muhittin Oral, okuldaki öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Şehit Murat Mimiroğlu’nun ailesinden Afrin operasyonuna tam destek