TÜSİAD ve TÜRKONFED işbirliğiyle hazırlanan BORGİP toplantısı Elazığ'da özel bir otelde düzenlendi. TÜRKONFED Başkan Yardımcısı ve Elazığ İş Kadınları Derneği (ELİKAD) Başkanı Prof. DR. Yasemin Açık'ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, TÜSİAD ve TÜRKONFED Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ünlütürk, FIRATSİFED Başkanı Alper Bektaş,Kariyer.net Genel Müdürü Fatih Uysal ve çok sayıda davetli katıldı.
BORGİP ile ülkenin az gelişmiş bölgelerindeki KOBİ'lerin insan kaynakları teknoloji ve yönetim becerilerinin birleştirilmesinin hedeflendiği aktarıldı.
Dünya genelinde internet robot teknolojisindeki gelişmeler, yapay zeka ve dijitalleşme ile hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşandığını belirten ELİKAD Başkanı ve TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasemin Açık, 'Buna bağlı olarak da yeni sistemler oluşmaktadır. Bu değişen toplumda sadece değişiklik ekonomik anlamda değil, yaşamın tüm alanlarında meydana gelmektedir. Bu değişikliğe ayak uydurabilen, kendi şirketinin amacını, stratejilerini, yol haritasını ve iş yapma şeklini yeni düzene göre ayarlayan şirketler çok ilerleyecektir. Ama buna ayak uyduramayan, çağın gerisinde kalan şirketler ise maalesef gerileyecektir. Bu nedenle de bölgeler arası gelişmişlik farkını azaltmak, ülkemizin ve şirketlerimizin teknolojiyi kullanarak gelişmelerini sağlayabilmek için de mutlaka yeni bir ekonomik model desteği olması gerekir. İşin tam bu kısmında BORGİP modeli devreye girmektedir. BORGİP projesi, özel şirketlerin ve sektörün hem güçlenmesinde hem de kaliteli insan alt yapısının oluşturulmasına katkı sağlıyor. Aynı zamanda ARGE inovasyon ve teknolojiyi kullanarak eğitim modellerini geliştirmesine ve önemli satış pazarlama ağlarını oluşturmasına uzman desteği ile katkı sağlamaktadır' dedi.
BORGİP projesinin önemine değinen FIRATSİFED Başkanı Alper Bektaş ise , 'Maalesef ilimizin limanlara olan uzaklığı, kalifiye eleman bulamamadan dolayı sıkıntı çekmekteyiz. Her ne kadar son dönemlerde yeni teşvik paketlerinden yararlansak da şirketlerimizin rekabetçi olması ve kurumsallaşması açısından BORGİP ,şirketlerimiz için çok büyük önem arz etmektedir. Bu yüzden BORGİP projesinde temelimiz birkaç firmayı çıkarıp, onların kurumsallaşmasını ve rekabetçiliğini arttırmak' diye konuştu.
Yurtiçi ve yurt dışından yatırımcıların gelmesi gerektiğini vurgulayan TÜSİAD ve TÜRKONFED Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ünlütürk de, 'Burada firmalar kurulsun, refah düzeyi artsın. Burada nitelikli rekabetçi firmalar olsun. Avrupa Birliği içerisinde bir ülkenin en fakir bölgesi ile en yoksul bölgesi arasındaki fark 1.8'dir. Çoğu 1 ile 1,5 kat arası. Demek ki ülkenin her yerindeki refah seviyesi Avrupa Birliği Ülkelerinde birbirine oldukça yakın' ifadelerini kullandı.

Elazığ’da " Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi" toplantısı