Vali Kalkancı'yı ziyaret eden heyette İzol Aşireti Kanaat Önderi Abdullah Yalçın, Rumi Aşireti Kanaat Önderi Nuri Öztürk, Hüseyin Baba Kanaat Önderi Mahmet Dinçer ve Mirdiş Aşireti Kanaat Önderi Kahta Eski Belediye Başkanı Yasin Erdem yer aldı.
Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini ve Türkiye için birlik ve beraberlik zamanı olduğunu belirten İzol Aşireti Kanaat Önderi Abdullah Yalçın, 'Bölgemizde bulunan aşiretlerimiz, kanaat önderlerimiz zaman zaman toplantılar yapmış, ülkenin birliği ve beraberliği için söz konusu vatan ise, söz konusu bayrak ise gerisi bizim için teferruattır demişlerdir. Bölgemizin aşiretler ve kanaat önderleri farklı bölgelerde yapmış olduğu toplantılarda devletimizin yanında olduğumuzu açık yüreklilikle ifade etmiştik. Bugünde ülkemizi tehdit eden ve sınırlarımızı da oluşturulmaya çalışan tehlikenin farkındayız ve ülkemiz söz konusu sınırlarımız olduğunda gerekeni her zaman olduğu gibi bugünde yapmaktadır. Bizlere düşende bir vatandaş olarak, kanat önderi olarak temsil ettiğimiz aşiretler olarak yine devletimizin sonuna kadar yanındayız. Zeytin Dalı Harekatını gönülden destekliyoruz. Bu konuda üzerimize ne vazife düşerse yapmaya hazır olduğumuzu bildirmek istiyoruz. Bizler bu ülkenin birer ferdi olarak, askerleri olarak her an göreve hazırız. Vatanımız için, bayramız için sınırda mücadele veren Mehmetçiklerimizle birlikte omuz omuza şer güçleriyle, teröristlerle çatışmaya hazırız Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Rabbim gece gündüz demeden bizler evlerimizde huzurlu bir şekilde uyuyorsak güvenlik güçlerimizin sayesinde uyumaktayız. Allah onları muzaffer eylesin. Rabbim yar ve yardımcıları olsun' dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı ise, Ülkemizin her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu belirtti.
Vali Kalkancı, 'Afrin'de ülkemiz için mücadele eden askerlerimize dua etmeleri, gerekirse ülkemiz için bizde göreve hazırız demeleri bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bu vesileyle kendilerine teşekkür ediyorum' dedi.
Konuşmaların ardından, İzol Aşireti Kanaat Önderi Abdullah Yalçın, Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı'ya Kur'an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti.

Kanaat önderlerinden Afrin operasyonuna destek