Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Bafra Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği yöneticileri, sokak hayvanları için bir araya geldi. Toplantıda ortak yürütülmesi planlanan çalışmalar hakkında istişarede bulunuldu.

ŞAHİN'E TEŞEKKÜR

Bafra Belediyesi'nin sokak hayvanları için bu zamana kadar birçok önemli çalışmaya imza attığını dile getiren Bafra Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Uğurcan Köse, "Belediye Başkanı Zihni Şahin başta olmak üzere sokak hayvanları için maddi manevi desteklerini esirgemeyen Başkan Yardımcısı Fikret Vatansever ve Basın Halkla İlişkiler Müdürü Ramazan Yaman'a teşekkür ediyoruz. Bafra'da sokak hayvanları için eksik olan ve gerekli gördüğümüz bazı şeyleri toplantılarımızda dile getirdik. İlk etapta Cumhuriyet Meydanı ve Alparslan Türkeş Parkı'na otomatik mama makinesi koyuldu ve okul gibi birçok noktada dikkatleri çekip farkındalık yaratmak için Bafra Belediyesi tarafından hazırlanan afişlerimiz basıldı. Önümüzdeki aylarda ilçenin iki farklı noktasına daha otomatik mama makinesi koymak için çalışmalar yaptık" dedi.

AKSAKLIK YAŞANMAYACAK

Barınakta yüzlerce hayvanın bakım ve tedavilerini gerçekleştirdiklerini dile getiren Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Şu ana kadar binlerce köpek kısırlaştırıp küpeledik ve doğaya bıraktık. Sokak hayvanlarının en iyi şartlarda barınağımızda kalmaları için de elimizden geleni yapıyoruz. Sokak hayvanları için yeni bir projeyi hayata geçirdik. Onlar için ilçemizin değişik noktalarına mamamatik koyuyoruz. İlerleyen zamanlarda her mahallede uygun alanlarda en az 1 adet otomat kurmayı hedefliyoruz. Otomatlar elektriği güneş panelinden alıyor. Bu nedenle hiçbir enerji aksaklığı da yaşanmayacak ve otomatın çalışmasını engellemeyecek. Sokak Hayvanları Rehabilite ve Bakım Merkezi'nde görevli ekibimiz de her gün mama kontrolü ve takviyesini gerçekleştirecek. Amacımız sokak hayvanları için de en iyisini yapmak" diye konuştu.