15 Temmuz demokrasi şehitlerinin adını tesislerde yaşatan Canik Belediyesi tarafından Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisinde bulunan Şehit Sevgi Yeşilyurt Aile Okulu ve Eğitim Merkezi, duygusal bir ziyarete sahne oldu. 15 Temmuz kahramanı şehit Sevgi Yeşilyurt'un annesi Gülbeyaz Yeşilyurt, kızının adının yaşatıldığı merkeze misafir oldu. Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in de şehit annesine eşlik ettiği ziyarette duygu dolu anlar yaşandı.

ASLA UNUTTURMAYACAĞIZ

Şehit annesine kadınlara özel merkezi gezdiren Başkan Genç, "15 Temmuz'un anlamını ve aziz şehitlerimizi asla unutturmayacağız. Çünkü bu vatan şehitlerimizin fedakarlığı sayesinde ayakta duruyor. 15 Temmuz darbe gecesini unutturmamak ve şehitlerin adlarını yaşatmak amacıyla o kara gecede yaşamını yitiren şehitlerimizin isimlerini tesislerimize verdik. Bunlardan birisi de rahmetli evladımız şehit Sevgi Yeşilyurt. Çocuk ve gençlerimiz şehitlerimizin isimleriyle, değerlerimizle büyüyor" dedi.

GURUR DUYUYORUZ

Şehitlerin borcunun asla ödenemeyeceğini ifade eden Genç, "Onlar bizim geleceğimiz için, bu vatanın bekası için canlarını hiç çekinmeden verdi. Bizim onlar için, onların aileleri için yaptıklarımız, onların bu vatan için yaptıklarının yanında hiçbir şey ifade etmez. Elbette onları geri getiremeyiz ama en azından isimlerini geleceğe aktararak onların aziz hatıralarını yaşatıyoruz. Biz, şehitlerimizle ve onları yetiştiren aileleriyle gurur duyuyoruz. Rabbim onlardan razı olsun. Vatan uğruna şehit olan tüm şehitlerimizi bir kez daha minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun" diye konuştu.

15 TEMMUZ TABLOSU

Şehit kızının adını yaşatıldığı Aile Okulu ve Eğitim Merkezi'ni gezerken duygusal anlar yaşayan şehit annesi Gülbeyaz Yeşilyurt da, sadece kızının değil, birçok 15 Temmuz kahramanının adını yaşatmasından dolayı Başkan Genç'e teşekkür etti. Anlamlı ziyarette ayrıca, kursiyerler tarafından perspektif sanatıyla yapılan 15 Temmuz Destanı motifli tablo hediye edildi.