AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, basın mensupları ile bir araya geldi. Kongre tarihleri ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Karaduman, Samsun'a yeni bir heyecan kazandırmak istediklerini söyledi.

'Cumhurbaşkanımız hepimizle tek tek görüştü'
Öncelikle il başkanlığı sürecinden bahseden Karaduman, 'AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, İl Teşkilat Başkanı Salih Çelik, eski AK Parti İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz, eski AK Parti Canik İlçe Başkanı Yılmaz Hocaoğlu ile birlikte Külliye'ye davet edildik. Cumhurbaşkanımız hepimizle tek tek görüştü. Daha sonra kararını açıkladı. Tabii bu kararla birlikte üzerimize büyük bir sorumluluk yüklendi. Bu sorumluluğun altından hep birlikte kalkabileceğimizi düşünüyoruz. Muharrem Göksel başkanımızla birlikte güzel çalışmalarımız oldu. Bize bir ağabey gibi davrandı. Devir teslimi yaptık. Yaptığı çalışmalardan ötürü buradan kendisine teşekkür ediyorum' dedi.

'İlçe kongreleri 23-26 Şubat'
Daha önce 5 ilçe kongresinin tamamlandığını belirten Karaduman, '12 tane ilçe kongremiz ise bizim başkanlığımızda belirlenmesi nasip oldu. 6 aylık süreçte bu 12 ilçeyle ilgili genel merkez teşkilat başkanlığımız nezdinde yürütülen çalışmalar bir aşamaya gelmişti. Biz atandıktan sonra neticelendirme süreci ile karşı karşıya kaldık. Tekrardan bir değerlendirme yapıldı. Bizden de görüşler alındı. 8 tane ilçe değişiklikle yola devam edilme kararı alındı. 19 Mayıs ilçe başkanımız daha önce istifa etmişti. Ladik ilçe başkanımız da daha önce devam etmeyeceğini açıklamıştı. Bafra ilçemizde henüz değerlendirme tamamlanmadı. İlçe kongrelerimizle ilgili kararlarımızı aldık. Yarın ilçelerimizde temayül çalışmaları başlayacak. Belirlenen adaylarla ilgili genel merkezle mülakatlar yapılacak. Adaylar belirlendikten sonra kongrelerimizi yapacağız. 23-26 Şubat tarihleri arasında ilçe kongrelerimizi yapacağız' diye konuştu.

'Oy oranımızı artırmaya çalışacağız'
AK Parti Samsun İl Kongresi'nin netlik kazandığını belirten Karaduman, 'Samsun İl Kongremizi 24 Mart'ta saat 12.00'de Tekkeköy'deki Yaşar Doğu Spor Salonu'nda gerçekleştireceğiz. Kongreler artık miting havasında geçiyor. Cumhurbaşkanımız salona girmeden önce alanda toplanan vatandaşlara hitap ediyor. Sonra kongreye dahil oluyor. Samsun bütün kongrelerde genel başkanına gereken desteği verdi. Biz de bu günden itibaren çalışmalarımıza başladık. Gereken şekilde yine karşılamamızı yapacağız. Makamlar gelip geçici. Hizmet süremiz içinde ne kadar insana hizmet edersek bizim en büyük kazançtır. Samsun'da yüze 65'in üzerinde bir oy alıyoruz. Samsun'da her üç kişiden biri AK Parti'ye oy verdi. Bir insan bir insan kazanmaya çalışacağız. Yerel seçimlerde hedefe uygun nokta atışı çalışmaları yapacağımızın bilinmesini isteriz. Oy oranımızı daha da artırmaya çalışacağız. Samsun'a yeni bir heyecan getirmeye çalışacağız' şeklinde konuştu.

AK Parti Samsun İl Kongresi 24 Mart’ta