Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir süre önce göreve getirilen AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Duruşehir'de bir restoranda gerçekleştirilen kahvaltıya, AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcıları, Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, Haber Gazetesi Yazarı Osman Kara, Haberaks TV Yayın Müdürü Sinan Sallabaş, Haber Medya Haber Müdürü Onur Nurdemir, basın kuruluşu temsilcileri ve muhabirler katıldı.

SORUMLULUĞUN FARKINDAYIZ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından göreve getirilmesinin ardından omuzlarına ciddi bir sorumluluğun yüklendiğini belirten AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, "Bu yükün ve sorumluluğun farkındayız. Ama bu yükle birlikte de 1 bakan, 1 genel başkan yardımcısı, 4 milletvekili, 1 büyükşehir belediye başkanlığı, 17 ilçenin 16 ilçe belediye başkanlığı, çok güçlü bir AK Parti Samsun ailesiyle bu yükün altından kalkacağımıza inanıyoruz. Yetki aldıktan sonra geldiğimde, birlikte çalıştığımız Muharrem Göksel ile istişareler gerçekleştirdik. bize hep ağabey gibi davrandı. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum" diye konuştu.

BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ

AK Parti Samsun ilçe teşkilatlarında devam eden yenileme süreciyle ilgili bilgi veren Karaduman, "Daha önce 5 ilçe kongresini tamamlamıştık. 6 aylık süreçte geri kalan 12 ilçeyle ilgili genel merkezimizce yürütülen çalışmalar bir aşamaya gelmişti. Biz atandıktan sonra da bunu hızlıca karara bağlama sürecini yaşadık. Tekrar bir değerlendirme yapıldı, bizden de görüş alındı. 8 ilçe başkanımızın değişikliği kararı alındı. 19 Mayıs ilçemiz istifa etmişti, Ladik ilçemiz daha önce devam etmeyeceğini açıklamıştı. Bafra ilçemizle ilgili henüz değerlendirme tamamlanmadı. İlçe kongrelerimizle ilgili kararlarımızı aldık. Genel merkezimizden gelen koordinatörlerle, ilçelerde aday belirlenmesi için temayül çalışması yapılacak. Belirlenen adaylarla ilgili genel merkezde mülakatlar yapılacak. Daha sonra kongrelerimizi gerçekleştireceğiz. Zor bir süreç. Bizim herkese ihtiyacımız var. Partimizin önünden geçen, bir gün dahi görev yapan arkadaşlarımızla yine birlikte bu yolu yürüyeceğiz. Tüm eski il başkanlarımızla bir araya geldim. Süreçle ilgili onların da çok kıymetli tecrübeleri var. Bunların tamamını yanımıza ve arkamıza alarak, 2019'daki zorlu süreçleri birlikte atlatacağız. Tekrar devam etmeme kararı aldığımız ilçe başkanlarımız, yerel seçimlerde farklı kademelerde görev alma niyeti olan arkadaşlarımız. Biz bütün çalışmalarımızda onları da yanımızda göreceğiz. Biz 'Bir düşman fazla, bin dost az' mottosuyla, kollarımızı açtık ve herkesi kucaklamaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

KONGRE 24 MARTTA

Samsun il kongre tarihinin 24 mart saat 12:00'de Tekkeköy İlçesi'ndeki Yaşar Doğu Spor Salonu'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılacağını söyleyen Karaduman, "Bizden büyük bir kalabalık istiyorlar. Samsun da buna hazır. Yüzde 65'in üzerinde oy alıyoruz. Kongreler artık miting havasında. Cumhurbaşkanımız kongre öncesinde alanda bulunan onbinlerce kişiye hitap ediyor. İnşallah bundan önce yapıldığı gibi, Samsun Cumhurbaşkanı'na özverili desteği verdi. Biz de bugünden çalışmaya başladık, layıkıyla önceki desteğin daha fazlasını vermeye gayret edeceğiz" dedi

ENERJİMİZİ SAMSUN'A HARCAYACAĞIZ

Samsun'da 3 kişiden 2'si AK Parti'ye oy verdiğini kaydeden Karaduman, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: "Oy vermeyen kişilerin partiye karşı düşüncelerini aşağı yukarı tahmin ediyoruz. Bizim amacımız, herkesin partiye karşı düşüncelerini kademe kademe olumlu hale getirmek. Cumhurbaşkanımız Erdoğan herkes tarafından seviliyor. Biz de ona layık bir şekilde bütün Samsun'u kucaklamaya gayret edeceğiz. İlk açıklamamda hedefimizin yüzde 100 olduğunu söylemiştim. Bir insan bir insan ilerleyeceğiz belki, partimizin hedefleri var. Tamamen analitik ve bilgiye dayalı alanda neye ihtiyaç varsa bunu bilerek, hedefe uygun nokta atışı çalışmalar yapacağız. Hangi sandıkta hangi mahallede kimler var, nereye girebiliriz, hangi apartmanda kimler partimize üye biliyoruz. Kimlerin oy verip vermediğini yaklaşık olarak biliyoruz. Sadece dokunuşlarımızı biraz daha artırarak oy oranımızı yükseltmeye çalışacağız.

Çalışmalarımızda Samsun'a yeni bir heyecan ve katkı getirmeyi planlıyoruz. Uzun yıllar teşkilatımızda birlik ve beraberlik görüntüsü yokmuş algısı olabilir. Hiçbir zaman bölünmüşlük olmadı. İçeride anlaşmazlık, farklı tercihlerler olabilir. Bir süre önce milletvekillerimizin hep beraber olduğu fotoğrafı hatırlıyorsunuz, bundan sonra o fotoğraf hep öyle olacak. Artık Samsun'a enerjimizi harcayacağız. Eksik yapılan veya yapılmayan çalışmalar var. Bunlarla ilgili bakanımız, milletvekilerimizin gücü hükümetimizin imkanlarıyla çalışmalarımızı yürüteceğiz."

UZUN'DAN JEST...

Kahvaltı sonunda toplu fotoğraf çekimi sırasında duayen gazeteci, Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, topluluğun fotoğrafını çekerek Başkan Karaduman ve basın mensuplarına jest yaptı.

Zerrin SOMUNCU