Kosova'nın Piriştina Üniversitesi Fizyoloji Bölümü Dekanı Prof. Dr. Lindita Rugova ve beraberindeki heyet, Çal ilçesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. İş geliştirme ve yatırım amaçlı düzenlenen ziyarette Kosova heyeti, tarım ve bağcılık üretimi konusunda destek istedi. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan'ı makamında ziyaret eden heyet, Türkiye ile aralarında kardeşlik bağının olduğunu söyledi.
Yatırım yapılması konusunda destek isteyen Piriştina Üinversitesi Fizoloji Bölümü Dekanı Prof. Dr. Lindita Rugova 'İş dostluk ve kültürel işbirliği daha da artmalıdır. Çallı işadamlarının Kosova'ya bağcılık konusunda yatırım yapmaları istiyoruz. Romanya, Ukrayna, Özbekistan, Gürcistan, Rusya gibi ülkelerde çok sayıda Çallı fırın ve gıda satışı-üretimi yapan iş yerleri açtılar. Yatırım düşüncesi olan işadamlarımızı Kosova'ya yönlendireceğiz. Kosova'yı ihracatta üst olarak kullanabiliriz' dedi.
Türk öğrencileri eğitim için Priştina Üniversitesi'ne beklediklerini belirten Rugova, Kosova'da toprak ve su sıkıntısı olmadığını, yatırım için oldukça ideal bir ülke olduğunu söyledi. Rugova, 'Çal, bağcılık ve tarım sektöründe oldukça gelişmiş. Tarıma ve bağ sektörüne yatırım için Kosova uygun bir yer. Kosova Eximbank'ta yatırımcılar için 700 milyon Euro yara bankada duruyor. Yatırımcılar için kredide hazır' diye konuştu.
Ziyaretin ardından Kosova heyeti, Çal bağlarında üretilen üzümlerin işlendiği tesislerden incelemelerde bulundu, Apollon Lerminos Tapınağı ziyaret etti.

Kosovalı heyet Çallılardan tarım ve bağ üretimi desteği istedi