PTT Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Bozgeyik, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamında ziyaret ettikten sonra Samsun Lojistik Merkezine giderek yetkililer ile fikir alışverişinde bulundu.

Genel Müdür Samsun Lojistik Merkezinde
PTT 2018 Yönetim ve Değerlendirme Toplantısı'na katılmak üzere Samsun'a gelen PTT Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Bozgeyik, Samsun Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'dan Lojistik Merkez hakkında bilgi aldıktan sonra incelemek üzere Tekkeköy ilçesinde bulunan Lojistik Köye gitti.

'Samsun Türkiye'nin ekonomi merkezi olacak'
Samsun Lojistik Merkezinin projesinin bölgenin en büyük kalkınma hamlelerinden birisi olduğunu söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 'Türkiye'nin hiçbir yerinde bir belediye hibe alarak böyle büyük bütçeli bir proje gerçekleştiremedi. Böylesine güzel bir proje Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak bize nasip oldu. Bu projenin hayata geçmesi dünü, bugünü değil 10 yıla yakın bir süreci kapsıyor. Eski Valimiz Hüseyin Aksoy zamanında temelleri atıldı. Yapılıp tamamlanması da bize nasip oldu. Samsun Lojistik Merkezinin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Burası kara, hava, deniz ve demiryoluna sahip sayılı lojistik merkezlerindendir. Bu yüzden Türkiye'nin kuzeye açılan kapısı diyebiliriz. Dün itibariyle ilk depomuz kullanılmaya başlandı. Önümüzdeki birkaç yıl içinde buradaki merkez tüm dünyanın kullanacağı bir seviyeye gelecek. Türkiye'de ekonomi denilince akıllara Samsun Lojistik Merkezi gelecek. Mesela Çin'den bir firma deniz yoluyla Türkiye'ye getirdiği ürünlerini gerektiğinde burada bekletebilecek. Daha sonra pazara sürebilecek. Merkezimiz kapasite olarak yine Türkiye'de sayılı merkezler arasında yer alıyor. 50 milyon euro AB Hibesi ile yaptığımız projemiz Türkiye'nin ekonomi merkezlerinden birisi haline gelecek diye umuyorum' diyerek Genel Müdür Kenan Bozgeyik'e ziyaretinden dolayı teşekkür etti.
PTT Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Bozgeyik ise Başkan Yılmaz'ı Samsun Lojistik Merkezi için tebrik ederek, 'Türkiye için büyük, değerli bir proje. Milli bir kuruluş olarak milli olan her şeyin arkasındayız. Dünya ticaretinin yönünü lojistik merkezler belirliyor. Bu yatırımla hem Samsun kazanacak, hem de Türkiye kazanacak' açıklamalarında bulundu.

Başkan Yılmaz: “Samsun Türkiye’nin ekonomi merkezi olacak”