Şanlıurfa büyük bir buluşmaya daha ev sahipliği yapacak. 25 Şubat tarihinde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleştirilecek olan AK Parti Şanlıurfa İl Kongresi öncesi tüm hazırlıklar tekrardan gözden geçirildi. AK Parti İl Başkanlığı bünyesinde bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve AK Parti İl Teşkilatı 2. Hazırlık toplantısını gerçekleştirerek buluşmada görev dağılımı yaptı.
Toplantının ardından bir değerlendirme yapan AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kongre öncesi miting düzenleneceğini belirterek, '6'ncı kongremizle ilişkin olmak üzere belediye başkanlarımız, ilçe başkanımız ve komisyonumuzla ikinci toplantımızı yaptık. Toplantımız oldukça verimli geçti. Çünkü bu sadece bir kongre değil, kongre öncesi bir miting olacak. Cumhurbaşkanımızın daha güzel karşılanması ve mitingimize katılımın daha çok sağlanması adına fikir alış verişinde bulunduk. Bu vesile ile tüm halkımızı 25 Şubat tarihindeki büyük buluşmamıza davet ediyoruz' dedi.
Kongrenin Şanlıurfa'ya yakışır bir şekilde gerçekleştirilmesi için görev paylaşımında bulunduklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise, '25 Şubat tarihinde saat 15.00'de AK Parti 6. İl Olağan Kongremizi gerçekleştiriyoruz. Cumhurbaşkanımız ve Partimizin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan GAP Kapalı Spor Salonunda halkımıza seslenecek. Bugün de İl Başkanlığımızın başkanlığında hazırlıklarımızı görüştük. Şanlıurfalı hemşehrimlerimiz Cumhurbaşkanını bağrına basacak. Bizler de her türlü hazırlığımızı gözden geçiriyoruz. Şanlıurfa'ya yakışır bir kongre olacak. Tüm vatandaşlarımızı bu güzel buluşmaya aileleri ile birlikte bekliyoruz' diye konuştu.