Arazilere giden yollarda ve arazilerde görev alan silahlı ve telsizli kır bekçileri, ürünü hırsızlardan korumak için canla başla çalışıyor. Bazılarının başakçılık adı altında hırsızlık yapmaları bekçilerin önemini bir kat daha artırdı. Bekçilere teşekkür eden Üretici Ahmet Tap, 'Başakçı adı altında zeytin hırsızlığı yapanlardan dolayı çok mağdur durumdayız. Devamlı çiftçi mallarını arıyoruz. Onlar gelip müdahale ediyorlar. Onlar olmasa işimiz zor' dedi.
Üretici Ahmet Coşkun da, 'Biz burada malımızı kendi kendimize koruyamıyoruz. Allah razı olsun. Buradaki bekçiler geliyor. Bizim malımızı koruyor. Eğer onlar olmazsa burada başakçılardan malımızı alamayız. Gelip araba araba çalıp götürüyorlar. Bunun önlenmesini istiyoruz' diye dert yandı.
Bekçi başı Hüseyin Atabay ise, '33 bekçimizle beraber görev yapıyoruz. Sezon başından beri her gün yüzlerce başakçı ile mücadele ettik. Çiftçilerimiz çok mağdurdu. Bu mağduriyeti gidermek için elimizden gelen her şeyi yaptık. Çiftçimiz rahat uyusun. Müstahsilimiz rahat uyusun. Biz olduğumuz sürece üreticinin gözü arkada kalmasın' diye konuştu.
Burhaniye Çiftçi Malları Koruma Başkanı Hasan Dayı da, '20 Ekimde yeşil zeytin hasadının başlamasıyla birlikte hırsızlıkta başladı. Benim 33 tane personelim var. Biz 20 Ekim'den beri 24 saat gece gündüz hizmetteyiz. Gecenin 3'ünde zeytin hırsızları yakaladık. Biz 150 kişiyi karakola teslim ettiğimiz zamanlar oldu. Jandarmanın desteği çok büyük arkamızda. Devletimizden destek istiyoruz. Bunların ceza almasını istiyoruz. Başakçılık adı altında hırsızlık yapanlar var. Hasat bitmediği halde başak deyip çıkıyorlar. Hırsızlarla başımız çok dertte. 33 personelimizle ben de dahil gece gündüz arazideyiz. Çiftçilerimiz de memnun. Çiftçilerimizin arkasındayız. Onlara her zaman desteğe hazırız' dedi.

Burhaniye’de kır bekçilerinin 24 saatlik başakçı nöbeti