Kilimli Anadolu Lisesi ve Kilimli Atatürk Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen 'Hayat Kısa Çek Bir Film' projesi kapsamında seminer düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak katılan kısa film yönetmeni Sefa Sürücü lise öğrencilerini bilgilendirdi.
Seminerde kısa filmin tanımı, önemi, kısa film çekim süreci, kısa film türleri, kısa filmin uzun filmden farkı ve kısa film festivalleri hakkında öğrencilerle görüş alışverişinde bulunuldu. Ardından Sürücü kendi çektiği filmleri öğrencilere izletti.
İlk filmini 15 yaşında çektiğini söyleyen Yönetmen Sefa Sürücü, gençlerin enerjisini faydalı şeylere harcaması gerektiğini vurguladı. Sürücü yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 'Bugün Kilimli'de lise öğrencileriyle beraberdik. Kısa filmin anlam ve önemini, hayatımızdaki yerini, uzun filme göre daha bağımsız ve özgürlükçü olduğunu konuştuk ve aynı zamanda kısa film festivalleri hakkında bilgilendirmede bulunduk. Günümüzde her şey dijital olduğu için film yapım sürecinde olanaklar oldukça kolaylaştı. Tabii bunun birçok avantajı olduğu gibi dezavantajları da var. Özellikle lise çağındaki gençlerin sosyal medyada popüler olmak adına bir hayli niteliksiz ve anlamsız video çekip bunları paylaşması bu olumsuzluklardan bir tanesidir. Bu durumu daha bilinçli bir hale getirmek, basit ve etkisiz videolar yerine daha derinlikli ve sanatsal videolar ortaya çıkarmak için kısa film seminerlerini etkili bir biçimde kullanmayı tasarladım. ilk filmimi henüz 15 yaşında çekerken, bu alandaki ilk ödülümü de 17 yaşında aldım. Yani burada bulunan gençlerin yaşındaydım. Onlara örnek teşkil edebileceğimi ve bu alanda kendini geliştirmek isteyen öğrencilere faydalı olabileceğimi düşünüyorum. Ayrıca bana olanak tanıyarak burada bulunmamı sağlayan Kilimli İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Yılmaz ve ekibine teşekkür ederim.'
Seminer Sürücü'nün öğrencilerin sorularına cevap vermesiyle sona erdi.

Lise öğrencilerine “Hayat Kısa Çek Bir Film” semineri