Samsun'un Terme İlçesi'nde meydana gelen yangında, 2'si işitme ve görme engelli olan kadın ile bir gözü görmediği öğrenilen anne yanarak can verdi.

Özyurt Mahallesi'nde meydana gelen olayda, iki katlı bir evde saat 03:30 sıralarında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, çevredeki vatandaşların müdahalesi ile söndürülemezken, işitme ve görme engelli oldukları öğrenilen 60 yaşındaki Havva Gülen ve 58 yaşındaki Emine Semiz kardeşler ile bir gözü görmeyen 80 yaşındaki anneleri Sevim Semiz yanarak can verdi.

TORUNU ÇIKARDI KURTARILAMADI

Sevim Semiz'in 22 yaşındaki torunu Selim Yağcı, anneannesi ve teyzelerini yangından kurtarmak için büyük mücadele verdi. Tüm müdahalesine rağmen binaya girmekte güçlük çeken Balcı, anneannesi Semiz'i dışarıya çıkararak ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Dumandan etkilenen Semiz, olay yerinde hayatını kaybetti.

ENGELLİ KARDEŞLER YANARAK ÖLDÜ

Yangını farkeden yeğenleri Balcı, akrabalarına ve itfaiyeye haber vererek durumu bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yangına müdahale ettiği sırada Semiz ve Gülen kardeşler, feci şekilde yanarak can verdi. Hem işitme hemde görme engelli Havva Gülen'in, Samsun'a ailesini ziyaret etmek için İstanbul'dan yeni geldiği öğrenildi.

EV KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Özyurt Sokak üzerinde bulunan iki katlı ev, ateşe teslim olarak kullanılamaz hale geldi. Bu sırada evde bulunan tüplerin patlamaması olası bir faciayı önlerken, yangın Büyükşehir Belediyesi 110 İtfaite Daire Başkanlığı ekiplerince uzun süren çalışma sonucu söndürüldü.

Tayfur KARA