Trabzon'un Çaykara ilçesi sınırları içerisinde yer alan, binlerce yerli ve yabancı turistin ilgi gösterdiği Uzungöl'de yaklaşık 600 bin liraya mal olan seyir terası sayesinde aynı anda 200 kişi panoramik olarak göl ve çevresini görebiliyor.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından çelik konstrüksiyon üzerinde ahşap kaplamayla tasarlanan seyir terasına gelen ziyaretçilerin ahşap zemin üzerinde semaver ve mangal yaktığını ve geçtiğimiz günlerde bazı bölümleri yanan ahşap zeminin tahtalarının değiştirildiğini belirten bölgedeki turistik tesis işletmecileri, seyir terası için bir dizi tedbir alınmasının gerekliliğine vurgu yaptı.
Uzungöl'deki turistik tesis işletmecilerden İdris Akyüz, ahşap zeminin iklim şartlarına uymayan bir tahtadan yapıldığına dikkat çekti. Akyüz, 'Seyir terası buranın amacına uygun bir şekilde yapıldı. Güzel ve pahalı bir yatırım ancak buradaki ahşaplar sıkıntı oluşturuyor. Seyir terası buranın iklim şartlarına uymayan bir ahşaptan yapıldı. Yapımı bittikten sonra korunması gerekiyordu. İsteyen istediği gibi buraya gelerek mangalını yapıyor, burayı pisleyerek gidiyor. Acilen buraya bir kontrol mekanizması kurulması gerekiyor. Seyir terasının bulunduğu yer tesislere uzak olduğu için herkes burada kontrolsüz davranabiliyor' dedi.
Seyir terasını kullananlar için de gerekli güvenlik önlemlerinin alınmadığını kaydeden Akyüz, 'Ön bölümdeki korkulukların yüksekliği az olduğu için bir anlık dikkatsizlik ve baş dönmesi gibi benzer sorunlarda yaşanabilecek herhangi bir kaza ölümle sonuçlanabilir. Bunların önlemlerinin alınması gerekiyor. Bunlar yapıldığında ciddi bir katma değer sağlayacağına inanıyoruz' diye konuştu.
Ahşap zeminin böyle giderse bir kış sezonuna dayanamayacağını kaydeden işletmeci Orhan İnan ise 'Seyir terasının Uzungöl'e katkısı olacağı kesindir. Yapım aşamasından bugüne kadar çok zaman geçmemesine rağmen ciddi manada yıpranma oldu. Ciddi anlamda seyir terasının güvenlik önlemlerinin alınması gerekiyor. Küçük kazaların ölümle sonuçlanacağını düşünüyorum. Otopark sorunu olduğu için yaz aylarında burada sıkıntılar da olacaktır. Zeminin çok kaliteli bir ağaçtan yapılmadığını da görüyoruz. Bunun bir sezon hava şartları nedeniyle dayanacağını sanmıyorum' ifadelerini kullandı.

Uzungöl’deki işletmeciler seyir terası için bir dizi tedbir alınmasını istiyor