Canik Belediyesi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi (DOKAP) işbirliği ile hayata geçirilen Meşe Orman Park projesi sona yaklaşırken, yapılan çalışmalarla orman içi adeta çiçek açtı.

DOĞAYLA BULUŞULUYOR

Şehre nefes aldıracak ve iki etaptan oluşacak projenin ilk etap çalışmaları kapsamında yürütülen peyzaj çalışmaları ile güzelleşen proje alanında uygulanan renk renk çiçekler ormanı adeta renklendirdi. Toplam 92 dönüm alan üzerinde uygulanan proje alanında incelemelerde bulunan Başkan Genç, Samsunluların doğayla buluşacağı önemli bir alana kavuşacağını söyledi.

DOĞAL AKTİVİTE MERKEZİ

Meşe Orman Park'ın, Samsun için önemli bir kazanım olacağına da işaret eden Başkan Genç, "Bugüne kadar orman içinde yürüyüş yapamayan insanlarımız çayını, kahvesini içebileceği, aynı zamanda çocukların eğlenebileceği bir mekana kavuşacak. Projenin içerisinde çok önemli aktivite mekanları olacak. Hanım konağı, kafeterya, yürüyüş yolları, açık nikah alanı, restorant, sosyal donatı alanı, çocuk oyun alanı, dürbün kafe, büfe, macera parkuru ve nikah alanı bulunacak. 7'den 77'ye herkes buradaki bu güzel doğanın tadını çıkaracak" dedi.

SAMSUNLULAR NEFES ALACAK

Projenin kısa zamanda tamamlanacağını da ifade eden Başkan Genç, "İnsanlarımıza şehrimize kazandırdığımız bu güzel alanda vakit geçirerek değerlendirmelerini tavsiye ediyorum. Projemiz hızlı bir şekilde devam ediyor. Şu anda oturma alanları, yürüyüş yolları son aşamaya geldi. Bu doğal alanın içerisini renk renk çiçeklerle süsledik ve görsellik kazandırdık. Samsun'un böyle bir projeye ihtiyacı vardı. Burası gerçekten halkın nefes alabileceği bir nokta. Tamamlandığı zaman Samsun'umuz çok güzel bir mekana kavuşmuş olacak" diye konuştu.

PROJENİN İÇERİĞİ

Samsun'a nefes aldıracak olan projenin içerisinde hanım konağı, kafeterya, yürüyüş yolları, açık nikah alanı, restorant, sosyal donatı alanı, çocuk oyun alanı, dürbün kafe, büfe, macera parkuru ve nikah alanı bulunacak.