İstanbul'da yaşayan Samsunluları bir çatı altında toplayan Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF), 4 Mart'taki büyük İstişare Toplantısı'na hazırlanıyor. SADEF yöneticileri bu kapsamda TBMM'yi ziyaret ederek Samsun milletvekillerini 'Büyük Buluşma'ya davet ediyor.

SADEF Genel Başkanı Yıldıray Baş ve beraberindeki yöneticiler, ilk olarak eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ı, ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan'ı, son olarak da MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta'yı ziyaret ederek davetiyelerini sundu.

VEKİLLERDEN TAM DESTEK

SADEF'i İstanbul'da çok önemli bir misyonu yerine getirdiğini belirten Akif Çağatay Kılıç, "Büyük buluşmanızda aranızda olmayı çok isterim" dedi. Çiğdem Karaaslan ise, "SADEF'in özellikle son yıllarda İstanbul'da yaşayan hemşehrilerimiz için yaptıklarını yakından takip eden birisi olarak, 4 Mart'ta sizlerle birlikte olmaktan büyük onur duyacağımı bilmenizi isterim" diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta da, SADEF'in İstanbul'daki Samsunlular için önemini bildiğini ifade ederek, "Nazik davetinize teşekkür ediyorum. Sizlerle orada olacağım" dedi.

'YİNE SES GETİRECEĞİZ'

SADEF Genel Başkanı Yıldıray Baş da, 4 Mart 2018 Pazar günü İstanbul Üsküdar'da bin kişilik bir 'istişare kurulu toplantısı' gerçekmeştireceklerini belirterek, "Bu toplantımıza değerli siyasetçilerimizi ve belediye başkanlarımızı davet ediyoruz. Yine büyük bir organizasyonla ses getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

KARAASLAN'A ZİYARET

SADEF heyeti AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan'ı ziyaret ederek davetiyesini sundu.

KILIÇ'TAN ÖVGÜ

AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, 8 Mart'taki büyük toplantıya destek verdi, SADEF'i övdü.

ERHAN USTA KATILACAK

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, SADEF'e davetinden dolayı teşekkür ederek, "Aranızda olacağım" dedi.