Kocaeli Büyükşehir Belediyesi toplum için sosyal mekanlar oluşturuyor. Bu kapsamda Gebze'de yapılan Gençlik Merkezinde çalışmalar hızla sürüyor. Gençler için gerekli tüm imkanlara sahip olacak dev tesis 11 bin 200 metrekare alanda hizmet verecek. 6 katlı olarak projelendirilen yapı tam donanımlı olacak şekilde tasarlandı. 4'üncü kat kaba inşaat çalışması yapılan binanın betonarme uygulamaları yapılıyor. Yapıda perde ve kolonların beton dökümü, yer yer kalıp sökülmesi, izolasyon ve tuğla duvar imalatı gerçekleştiriliyor. Saha içi doğu, güney ve batı cephesi bina köse dolgularına silindir ile sıkıştırılmasına devam ediliyor. Bodrum kat yangın tesisat, sıhhi tesisat ve havalandırma tesisat işleri sürüyor.
Gençlik Merkezi'nin yaklaşık 5 bin metrekare peyzaj alanı olacak ve bu alanda basketbol ve voleybol sahası ile 44 araçlık açık otoparkı bulunacak. Yapının bodrum katı sığınak, ısı merkezi, salon ve depodan oluşacak. Alt zemin katta fen laboratuvarı, 5 adet derslik, öğretmenler ve idareci odası spor izleme bölümü, spor salonu, güreş, judo ve soyunma odaları yer alacak. Üst zemin katta internet sınıfı, satranç odası, 5 adet derslik, kulüp odası, kütüphane, spor izleme bölümü, judo, tekvando, bay bayan soyunma odası, duş ve lavabolar bulunacak.
Birinci kat divanhane, teras, kafeterya, bebek bakım odası, 380 kişilik tiyatro salonu, kulis, dekor deposu ve atölye sınıfından oluşacak. Yapın ikinci katında ise satranç odası, 5 adet derslik, kütüphane, öğretmen ve idareci odası bulunacak. Son katta ise internet sınıfı, sanat atölyesi, 5 adet derslik, müzik stüdyosu ve kayıt odası yer alacak.

Gebze gençliğine hizmet edecek dev tesisi yükseliyor