Hafta sonlarını düzenlediği ziyaretlerle değerlendiren Rektör Çomaklı, bu hafta da Türk Eğitim-Sen Erzurum 2 Nolu Şubesine konuk oldu.
Şube Başkanı Murat Ercüment Keskinler ve sendika yöneticileriyle bir araya gelen Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin Erzurum'da faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlara verdiği önemden bahsetti.
Girişimci ve yenilikçi üniversite anlayışının gereği olarak tüm STK, vakıf ve sendikalarla işbirliği arzusunda olduklarını belirten Rektör Çomaklı, bu noktada çalışmaların devam ettiğini söyledi.
'Üniversiteyi, gruplaştırmayan ve ayrıştırmayan bir anlayışla yönetmeyi arzu ediyoruz' diyen Çomaklı şunları söyledi: 'Göreve geldiğimizden itibaren yaptıklarımızı faaliyetler başlığında tüm kadromuza email olarak gönderdik. Tüm öğretim üyelerimizi faal hale getirerek ülkemizin gelişimine katkıda bulunmak istiyoruz. Üreten akademisyen sayımız günden güne artıyor. Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAP) ve TEKNOKENT'i yeniden yapılandırdık. Bunun ekonomik anlamda üniversitemize katkısı büyük oldu. AR-GE kültürünü üniversitemizde geliştirmek için seferber olduk.
Tüm STK'lar bizim paydaşımız. Kurum ve kuruluşlarımıza gönüllü elçilerimiz olan uluslararası öğrencilerimizi emanet ettik.
Bağımsız, güçlü Türkiye için birliğimizi muhafaza edeceğiz. Mehmetçiğimizin Afrin'deki operasyonunu üniversite olarak sonuna kadar destekliyoruz. Bunun için senato kararı aldık. Ülkemizin bekası için daima hazırız' dedi.
Şube Başkanı Murat Ercüment Keskinler ise Rektör Çomaklı'nın nazik ziyareti için teşekkür ederek, Atatürk Üniversitesinin eğitim alanında gerçekleştirdiği çalışmalardan övgüyle bahsetti. Üniversitenin kapılarını Erzurum'a açan Rektör Çomaklı'nın bu hassasiyetini yerinde bulduğunu aktaran Keskinler, hayata gerçirilecek projelerde yer almaktan memnuniyet duyacaklarını söyledi.