Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hudutlarda güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ üyesi teröristleri etkisiz hale getirmek, bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla 20 Ocak Cumartesi günü başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı' devam ediyor. Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) terörle mücadeleye yönelik ilgili kararlarıyla Birleşmiş Milletler (BM) Sözleşmesi'nin 51'inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak yürütülen harekat kapsamında terör hedefleri vuruluyor. Afrin'de düzenlenen askeri harekat esnasında yaralanan Piyade Uzman Çavuş Taylan Akpınar, Hatay'da hastanedeki tedavisinin arından Manisa'daki baba evine geldi. Bunu haber alana Başkan Yaralı da Akpınar'ı ziyaret ederek 'Geçmiş olsun' dileklerini iletti.
Başkan Yaralı, burada yaptığı açıklamada masum insanları katleden ve Türkiye'nin güvenliğine açık tehdit oluşturan terör gruplarına sessiz kalınamayacağını vurgulayarak, Fırat Kalkanı ile başlayan ve Zeytin Dalı Harekatı ile devam eden operasyonlarıyla Türkiye'nin, terör örgütlerine ve destekçilerine gereken cevabı en güçlü şekilde verdiğini söyledi.
Afrin'in teröristlerden temizlenerek huzura kavuşacağı günlerin yakın olduğunu belirten Başkan Yaralı, 'Kahraman Türk askerimiz o bölgede ki hainleri temizlemeye devam ediyor. Şanlı ordumuz sınır namustur bilinci ile sınırımızda hainlerin yuvalanmasına müsaade etmeyecektir. Rabbim Türkiye ve Dünya'nın farklı bölgelerinde görev yapan tüm kahraman askerlerimizi korusun. Dualarımızla ve bütün gönlümüzle devletimizin ve kahraman askerlerimizin yanındayız' dedi.
Başkan Yaralı, konuşmasının sonunda gerek Zeytin Dalı Harekatı, gerekse diğer operasyonlarda bu toprak için can vermiş tüm şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileğinde bulundu.

Başkan Yaralı’dan Afrin Gazisine ‘Geçmiş olsun’ ziyareti