Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü ekibleri bir gece üç ayrı kurtarma operasyonuna çıktı. Ekipler gelen ihbarlar üzerine Kartepe Kuzuyayla'da çadır kuran 2 kişiyi, Pamukova tarafından İzmit'e ulaşmaya çalışan 5 vatandaş ve yine aynı bölgede arabaları çamura saplanan 3 kişiyi kurtardı. Ekipler ilk olarak Kartepe Kuzuyayla'da jandarma tarafından uyarılmalarına rağmen kamp alanından uzakta çadır kuran ve vahşi hayvanlarca saldırıya uğradıkları için kurtarılma talepleri olan Zehra S. ve Cemil D. İçin harekete geçti. Kar ve sisli ortamda korku dolu anlar yaşayan vatandaşlar kurtarılarak jandarmaya teslim edildi.
Aynı saatlerde AFAD ekipleri Pamukova tarafından İzmit'e ulaşmaya çalışan 5 vatandaştan 6 saattir haber alınamadığı ihbarıyla harekete geçti. Bu sırada bölgede 3 kişilik bir grubunda araçlarıyla çamura saplandığı öğrenildi. Ayrıca bu 3 kişinin haber alınamayan 5 vatandaşın yakınları olduğu ve onları kurtarmak üzere yola çıktıkları belirlendi. İhbar üzerine hemen harekete geçen Kocaeli AFAD ekibi ilk önce yakınları için yola çıkan 3 kişiyi kurtardı.
5 vatandaşın mahsur kaldığı bölgeye ise ulaşmakta zorluk çeken ekipler sabah saatlerine doğru merkezden 8x8 amfibik araç talebinde bulundu. Araç olay yerine yaklaştığı sırada jandarma tarafından vatandaşların kendi imkanları ile kurtulduğu bilgisi geldi.
Öte yandan Kocaeli AFAD ekipleri tarafından yapılan hatırlatmada, off-road yapmak üzere kırsal bölgelere akın eden vatandaşların kurtarmayı yanlış anladıklarını ve araçların çekilmesi gibi bir çekici hizmeti vermediklerini, macera arayan vatandaşların bu hususa dikkat etmeleri gerektiği bildirildi.

Kocaeli AFAD ekipleri 1 gecede 5 kişiyi kurtardı