Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, şehit yakınları ile aralarında Güneydoğu'da bölücü terör örgütüyle mücadelede ve 15 Temmuz'daki FETÖ darbe girişimi sırasında gazi olan kahramanlar ve Çubuk eşrafından Eyyüb Hoca'nın çocuklarını Beştepe'deki makamında kabul etti.
Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak için hazır olduklarını haykıran vatandaşların bu ülkenin ve milletin teminatı olduğunu vurgulayan Topçu, 'Devletimiz yerli ve milli politikaları, Ankara merkezli stratejileri ile yepyeni bir dönem başlatmıştır. Kuvay-ı milliye dirilmiş, Sakarya ruhu ayağa kalkmıştır. Allahın izniyle teröristlerin bataklıklarını yerle bir etmemize kimse engel olamayacaktır. Rabbim şehitlerimizin şefaatine bizleri nail etsin, gazilerimize şifa versin, milletimize ve devletimize zeval vermesin' ifadelerini kullandı.
Topçu şunları söyledi:
'Binlerce kilometre ötelerden gelerek mankurtları ile birlikte, 911 kilometre sınıra sahip olduğumuz bizim medeniyet coğrafyamızdaki bölgede, yerin altındakiler için yerin üstündekileri yok ederek, güya başkentlerinin güvenliğini arayan tek dişi kalmış canavarlar, İslam'ın son ordusu Mehmetçiğin karşısında mankurtlarıyla ve teknolojileriyle birlikte bir kere daha zelil olacaklardır. Rabbimiz şahit, şehitler şahit, gaziler şahit, tarih şahit, insanlık şahit, kainat şahit, zalimlerin bombaları ile lime lime parçalanarak, denizlerde boğularak şehit edilen Kürt'ün, Türkmen'in, Arap'ın mavi emzikli şehitleri şahit. 'Vefalı Türkler bir gün gelecek' diye bekleyen mazlumların duaları kabul oldu.'

'ABD Kore'de dedelerini ölümden kurtardığımızı geç de olsa hatırlasınlar'
'Bugün terör örgütleri ile partnerliği tercih edenler, NATO müttefikimiz ve aynı zamanda stratejik ortağımız, daha ötesinde daha dün Kore'de asker arkadaşı olduğumuz ABD yönetimi dedelerimizin canları pahasına Kunu-ri Muharebesi'nde dedelerini ölümden kurtarmış olduğu hakikatini geç de olsa hatırlamalarını dilerim' diyen Topçu, ABD halkının çıkarlarını korumayan fiillerden vazgeçmelerini tavsiye ettiğini vurguladı. Topçu, 'Artık küresel münafıkların ikiyüzlü politikaları anlaşılmıştır. Müttefik ve stratejik ortak olmanın gereğini yapmalarını bekliyoruz. ABD halkının, insanlığın ve dünya barışının sağlanması terör örgütleri ile değil, Ay-yıldızla birlikte olmakla mümkündür' diye konuştu.

'Muhalif siyaset etiketi ile düşmanın ekmeğine yağ çalan içimizdeki düşmanlar'
'Bizi korkularımızla içimize düren iktidarlar devri geride kaldı' diyen Topçu şunları kaydetti:
'Milletin iradesi yüzde 52 ile iktidardadır. Yerli ve milli kuvvetler yeniden bir ve beraberdir. Zulmün kaleleri bir bir yıkılacaktır. Zeytin Dalı Harekâtı ile birlikte kuklacılar ve kuklaları panik halinde her türlü alçak fiili işliyorlar; yetmiyor, içimizdeki düşmanlar güya muhalif siyaset etiketi ile düşmanın ekmeğine yağ çalacak sözleri de söylüyorlar. Hükümetimizin Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Türk milletine düşmanlıkları saymakla bitmeyen bazı sivil toplum kuruluşları ile ilgili aldığı tedbirler, milletimizin kahir ekseriyetini memnun etmiştir. Milletimiz şerefli adını taşıyan ve belirli ideolojik körlük içindeki azınlık gurupların geçim kapısı haline gelen bu yerlerin, ülkemizin milli meselelerinde bile elin adamının değirmenine su taşıma gayretlerinin hesabının sorulmasını istiyor. Hükümetimizin görevi, milletinin isteklerine ve emirlerine uygun davranmaktır.'
Geçtiğimiz hafta Zeytin Dalı Operasyonu'nda görevli askerlerimize destek için Suriye sınırımızdaki Kilis'e giden ve Afrin üzerine yürümeye hazır olduklarını bir kez daha yineleyen gaziler adına konuşan Muhammet Çelik, Güneydoğu gazisi olduğunu ifade ederek, '2011 yılında Bingöl'de operasyon sırasında mayına basarak iki bacağımı bir gözümü kaybettim. Biz bedel ödedik fakat burada bitmez. Son nefesimi ülkem için vermeye hazırım. Şehit yakını ve gazi arkadaşlarımızla buradayız. Bir kere de buradan belirtelim, bir ölürüz, bin diriliriz. Ülkemiz için canımızı vermeye hazırız' dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi