Olayın yaşandığı Çorlu Ahievran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önüne gelen Eğitim Bir-Sen Çorlu Temsilciliği üyeleri basın açıklaması yaparak, yaşananları protesto etti. Ellerinde 'Eğitimciye Şiddete Dur De', 'Öğretmene Uzanan Eller Kırılsın', 'Hababam Eğitimi İstemiyoruz' yazılı dövizler tutan öğretmenler adına basın açıklamasını Eğitim Bir-Sen Çorlu Temsilcisi Bülent Kaya yaptı.
Hababam Sınıfı filmine atıfta bulunan ve bu filmi izleyen hemen herkesin gülüp eğlendiğini belirten Kaya, 'Ama ne yazık ki hayatın kendisi filmlerdeki kadar eğlenceli değil. Maalesef kendilerini Hababam Sınıfı gibi gören birkaç öğrencinin ders esnasında öğretmenlerine olan saygısızlıklarını filme alıp sosyal medyada paylaştığı ve bizim de dişlerimizi gıcırdatarak izlemek zorunda kaldığımız görüntüler artık bazı şeylerin değişmesi gerektiğini anlatıyor' dedi.
Bülent Kaya ayrıca, 'Görüntülerde hayata dair hiçbir amacı olmayan özgüvenleri terbiyesizliğe dönüşmüş ve sırf zorunluluktan geldikleri hareketlerine ve görünüşlerine yansıyan öğrencilerin öğretmenlerine karşı sergiledikleri adap ve hayadan uzak tavırları ülkemizin geleceği konusunda endişe duymamıza neden olmuştur. Öğretmenin kıyafeti ile dalga geçen, tüm ahlaki değer yargılarını ayaklar altına alarak öğretmeni kucaklayarak sınıfın dışına çıkaran bir öğrencinin aile ortamı ve çevresi mutlak suretle irdelenmelidir. Bu olay klasik söylemlerle geçiştirilecek bir olay değildir' diye konuştu.
'Öğretmene saygı bu ülkenin geleceğine saygıdır' diyen Kaya, 'Öğretmene saygı 2023 hedeflerine saygıdır, 2053 hedeflerine saygıdır, 2071 hedeflerine saygıdır. Artık bizler hababamlaşmış bir eğitim ve gelecek istemiyoruz' şeklinde konuştu.
100'ü aşkın öğretmenin bir araya gelerek olayın meydana geldiği okulun önünde düzenlediği basın açıklamasını öğrenciler de sınıfların camlarından izledi.

Olayın geçmişi
Çorlu'da eğitim - öğretim veren kurumlar arasında yer alan Ahievran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde ders anlatmaya çalışan öğretmenleri ile dalga geçen öğrenciler tüm yaşananları cep telefonu kamerası ile kaydetmiş ve sosyal medyada paylaşmıştı. Görüntüler hızla yayılmış ve haber bültenlerine de konu olmuştu. Yaşananları kahkahalarla izleyen öğrencilerin görüntüsü son derece büyük tepki çekmişti.

Öğrencilerinin dalga geçtiği öğretmene meslektaşları sahip çıktı