Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşıma hizmetleri ihalesi ile ilgili ortaya atılan iddialar üzerine Trabzon Halkevi üyesi çoğunluğu Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrencisi 15 kişilik bir grup Büyükşehir Belediye binası önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına yapılan açıklamada, 'Trabzon Büyükşehir Belediyesi halkın en temel haklarından biri olan ulaşım hakkını özelleştirerek önce halk için değil, şirketler için çalışan bir belediye olduğunu göstermiştir. Yıllar boyunca yaptığı açık ve gizli zamlar ile birlikte Trabzon halkının parasına göz diken Belediye halka ise niteliksiz, balık istifi ve oldukça pahalı bir ulaşım hizmeti sağlanmasına neden olmuştur' denilerek Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterildi.
Bu sırada Halkevi üyeleri tarafından açıklama yapıldığını gören ve gruba tepki koyan vatandaşlar, çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu gruba, 'Anne babalarınız sizi bu şehre okuyup vatana millete hayırlı insanlar olmanız için gönderiyor. Bu işleri bırakın, gidip okulunuzu okuyun. Afrin'de o kadar şehit veriyoruz bir kere de şehitlerimiz için açıklama yapın' şeklinde tepki gösterdiler.
Halkevi üyeleri, yaptıkları açıklamanın ardından yoğun güvenlik önlemleri altında polis ekipleri tarafından herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için bölgeden uzaklaştırıldılar.

Halkevi'nin açıklamalarına belediyeden cevap
Öte yandan Halkevi üyelerinin Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma hizmetleri ihalesi ile ilgili yaptığı açıklamaya Büyükşehir Belediyesi cevap verdi. Açıklamada, ihale neticesinde söz konusu hizmet alımı ihalesini kazanan firmanın, işini aksattığı tespit edilince belediye tarafından sözleşmenin fesih edildiği ve söz konusu firmanın mahkemeye verildiği hatırlatıldı. Açıklamada 'Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan toplu ulaşım hizmetleri kapsamında olmak üzere akıllı kart, kullan at bilet ve elektronik ücret toplama sistemi işi ihale edilmiş ve yapılan ihale sonucunda 04.06.2010 tarihinde Büyükşehir Belediyesi ile Antkart Teknoloji Hizmetleri A.Ş arasında sözleşme akdedilmiştir. Yüklenici firma Teknik Şartnameye ve İhale Sözleşmesine göre yükümlü bulunduğu sorumlulukları 2015 yılından itibaren yerine getirmemeye başlamıştır ve idare tespit edilen eksikliklerin ifası amacına matuf olmak üzere taahhütlerini yerine getirmesi hususunda yüklenici firmaya ilk andan itibaren ve defaten ihtarnameler yoluyla keyfiyeti bildirmiştir. Buna rağmen yüklenicinin sözleşme gereklerini yerine getirmemesi nedeniyle sözleşme Başkanlık Makamının 29.06.2016 tarih ve 790/1739 sayılı olurları ile fesih edilmiştir. Fesihin Ulaşım Dairesi Başkanlığı'ndan, Mali Hizmetler Daire Başkanlığına bildirilmesiyle, yüklenici firmanın kesin ve ek kesin teminat mektupları bankadan nakde çevriltilerek toplam 588 bin 500 TL teminat Büyükşehir Belediyesince gelir kaydedilmiştir. Belediyemiz toplu taşıma hizmetinin kesintiye uğramadan devam etmesi aciliyet arz ettiğinden toplu taşıma elektronik ücret toplama ve araç takip sistemleri kurulum ve işletme işi yeniden ihale yapılarak hizmete açılmıştır. Sayıştay sorgusunda zimmet çıkarılmadığı gibi yine Sayıştay tarafından Cumhuriyet Savcılığı'na yapılmış herhangi bir suç duyurusu bulunmamaktadır. Tam aksine Büyükşehir Belediyemizce, idaremize yüklenici firma tarafından yapılmadığı tespit edilen ödemeler için, Sayıştay denetimi sonucu hazırlanan rapordan önce, Trabzon 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 1.389.377,52 TL'lik alacak davası açılmıştır. Yine Sayıştay sorgusundan önce yüklenici firmanın hukuka aykırı, hileli işlemleri nedeniyle ilgili şirket hakkında Belediyemiz tarafından Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur' denildi.

Belediye önünde açıklama yapan Halkevi üyelerine tepki gösterdiler