Rektörlük protokol salonunda gerçekleşen iki üniversite arasındaki Mevlana Değişim Programı protokolüne, Rektör Prof. Dr. Refik Polat ile Al-Balqa Applied Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Sorour Zoubi imza attı.
Protokol töreninde Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, konuklara Karabük Üniversitesini tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Rektör Polat, Karabük Üniversitesinin fiziki alt yapısı, akademik birimleri, araştırma ve geliştirme faaliyetleri, öğrenci sayıları ve özellikle uluslararasılaşma konusunda atılan adımlarla ilgili bilgiler sundu.
Karabük Üniversitesinin özellikle son yıllarda artan uluslararasılaşma anlamında attığı adımlardan söz eden Polat, mevkidaşı Rektör Prof. Dr. Abdullah Sorour Zoubi'ye iki üniversite arasında karşılıklı ilişkileri güçlendirerek ortak bilimsel faaliyetler yapmak istediklerini de aktardı.
Prof. Dr. Abdullah Sorour Zoubi, ziyarette yaptığı açıklamada misafirperverliklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Refik Polat'a teşekkür ederek, Karabük Üniversitesi ile Al-Balqa Applied Üniversitesi arasındaki ilişkileri geliştirmek istediklerini ifade etti.
Protokol imza törenine Rektör Prof. Dr. Refik Polat ve Al-Balqa Applied Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Sorour Zoubi'nin yanı sıra Al-Balqa Applied Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saad Abo-Qudais, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Prof. Dr. İbrahim Kürtül ve Prof. Dr. Ali Güneş ile Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Önalan katıldı.
Protokol töreni günün anısına hediye takdimi ile sona erdi.
Ürdün Al-Balqa Applied Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Sorour Zoubi ve beraberindeki heyet, Rektör Polat'ın eşliğinde kampüste gezerek incelemelerde bulundu. Konuklar sırasıyla Ay Yıldızlı Stadyum, Kamil Güleç Kütüphanesi ve Demir Çelik Enstitüsü'nü gezdi. Konuk Rektör Prof. Dr. Abdullah Sorour Zoubi ve heyetinin bir sonraki durağı Karabük Demir ve Çelik Fabrikası (KARDEMİR) oldu. Rektör Prof. Dr. Refik Polat'ın da katıldığı ziyarette, konuk Rektör ve ekibi kok fabrikaları, haddehaneleri ve 1600 derece sıcaklıkta üretimlerin yapıldığı yüksek fırınları gezerek bilgiler aldı.

Ürdün Al-Balqa Applied Üniversitesi ile protokol imzalandı