Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'DEAŞ'la Mücadele Uluslararası Koalisyonu Dışişleri Bakanları Toplantısı' ve 'Irak'ın Yeniden İmarı Uluslararası Konferansı'na katılmak üzere dün Kuveyt'e geldi.
Çavuşoğlu, DEAŞ'la Mücadele Uluslararası Koalisyonu Dışişleri Bakanları Toplantısı aile fotoğrafına katıldı. DEAŞ'la mücadele başlıklı toplantıda konuşma yapan Çavuşoğlu, Türkiye'nin terörizmle mücadeleye katkılarını ve DEAŞ, PKK/PYD ve diğer terör örgütleriyle mücadelede uluslararası toplumdan beklentilerini anlattı.
Bakan Çavuşoğlu, dün gerçekleştirdiği Kuveyt temasları kapsamında, yeni Kuveyt Havalimanı şantiyesini ziyaret ederek, proje hakkında yetkililerden bilgi aldı. Sonrasında, Iraklı mevkidaşı İbrahim Caferi ile bir araya gelen Çavuşoğlu, Kuveyt Dışişleri Bakanı Şeyh El-Sabah ile görüştü. Görüşmelerin gündeminde ikili ilişkiler yer aldı.
Çavuşoğlu, Kuveyt temasları kapsamında yarın 'Irak'ın Yeniden İmarı Uluslararası Konferansı'na katılacak. Çavuşoğlu'nun yanı sıra toplantıda Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Ekonomi Bakanlığından yetkililer ile özel sektörden temsilciler de yer alacak.

Çavuşoğlu, DEAŞ’la Mücadele Uluslararası Koalisyonu Dışişleri Bakanları Toplantı