Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'ın himayesinde Türk Kızılay'ı İstanbul Şubesince hayata geçirilen "81 İl 81 Anaokulu Projesi" kapsamında hayırsever Canik Belediye Başkanı Osman Genç tarafından annesinin adına yaptırdığı Ayşe Genç Kızılay Anaokulu, Başbakan Yıldırım'ın canlı yayınla katıldığı törenle hizmete açıldı.

Kuzey Yıldızı Mahallesi'nde açılan 140 öğrenci kapasiteli 4 derslikli anaokulunun açılışında konuşan Vali Osman Kaymak, okulun bölge insanına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Projenin çok anlamlı olduğunu ve bölgede görülen anaokulu ihtiyacını karşıladığını kaydeden Kaymak, Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e annesinin adını yaşatmak adına bağışçı olup okulu yaptırmasından dolayı teşekkür etti.

Vali Kaymak, eğitimi çok önemsediklerini ve bu yönde çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Okul öncesi eğitim çocuğun kişiliğinin gelişmesi karakterinin oluşmasın açısından çok önemli. Okul öncesi eğitim alan çocuklar çok daha başarılı oluyorlar. Burası yeni gelişen ve hızla büyüyen bir mahalle. Burada okul öncesi eğitim önemli bir ihtiyaçtı. Bunun karşılanması çok anlamlı." diye konuştu.

Hayırsever Canik Belediye Başkanı Genç ise, eğitime yönelik yaptıkları yatırımlarla geleceği inşa ettiklerini dile getirdi.

İstanbul Dolmabahçe'de Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'ın da katıldığı "81 İl 81 Anaokulu Projesi"nin tanıtım toplantısında söz verdikleri anaokulunu tamamlamanın onurunu yaşadığını kaydeden Genç, "Bir toplumu şekillendiren faktör eğitimdir. Okul, insanın yetiştirildiği yerdir. Bir ülkenin en büyük zenginlik kaynağı yetişmiş insan gücüdür. Dolayısıyla güçlü ve kalkınmış bir Türkiye'nin yolu eğitimden geçmektedir. İşte bu nedenle eğitime en büyük yatırım yapan bir belediyenin başkanı olarak bu okulun yapımına kayıtsız şartsız evet dedik." diye konuştu.

Genç, manevi değerleri önemseyen, bilgili, hayalleri geniş nesiller yetiştirmek için çalıştıklarını vurgulayarak, "81 il 81 Anaokulu Projesi"ni hayata geçiren Türk Kızılayı yetkililerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başbakan Binali Yıldırım, törene canlı yayınla bağlanarak anaokulunun yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek anaokullarının açılış kurdelesi kesildi.

Törene, AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkan Yardımcısı Bekir Kaplan, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Dr. Habip Demirel, kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.