Yarıyıl tatili sırasında sosyal medyada; Ege Üniversitesi kampüsünün boş halini gösteren Rektör Prof. Dr. Budak, 'Sizsiz buralar çok boş, sizleri bekliyorum' mesajıyla bir klip yayınlamıştı. Klip ve mesaj Egeli gençlerden büyük ilgi gördü. Gençler bahar yarıyılının başlamasıyla Rektör Prof. Dr. Necdet Budak'a anlamlı bir sürpriz hazırladı. Egeli gençler, Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde düzenledikleri etkinlikte 'Hazırız başlayalım', 'Özledik hocam', 'Seviyoruz sayın rektörüm', 'En kral rektör', 'Geldik hazırız', 'Özledik geldik', 'Biz de özledik' yazan dövizlerle sevgilerini gösterdi. Sürpriz karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Prof. Dr. Budak, büyük mutluluk yaşadığını söyledi. Öğrenci dans gruplarının gösterisinin ardandan salonda renkli görüntüler oluştu.
Yeni eğitim-öğretim döneminin tüm öğrencilere başarı getirmesini temenni eden Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi'nin öğrenci olmadığı yarıyıl tatilinde boş ve çok sessiz olduğunu hatırlatarak, 'Mekanları güzelleştiren insanlardır. Sizler olmadan kampüsün hiçbir anlamı ve güzelliği yoktu. İyi ki geldiniz. Bahar yarıyılında da daha önce olduğu gibi derslerinizi ihmal etmeden, üniversitenin size sağladığı imkanlardan yararlanın, mutlaka spor ve sanatla ilgilenin. Ege Üniversitesi hepimizin evi. Biz bir aileyiz. Burada hem en iyi eğitimi almaya devam edecek hem de gençliğin verdiği enerjiyle kampüsümüzü güzelleştireceksiniz' dedi.
Prof. Dr. Budak, sürpriz buluşmada emeği geçen herkese teşekkür ederken öğrencilere Ege Üniversitesi kalem ve anahtarlıklarını bizzat kendisi dağıttı. Öğrencilerle akademik personelin ve rektörün sürekli iletişim halinde olmasının öneminin altını çizen Budak, 'Biz sizler için buradayız. Bize istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz' diye konuştu.

Egeli gençlerden, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’a sürpriz